banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

PKK çekilme iddialarını yalanladı

PKK’ya yakın kaynaklar, “Örgüt silahlı güçlerini sınır dışına çekme kararı aldı” haberinin kesinlikle doğru olmadığını belirtti ve “PKK, Öcalan’la yapılan görüşmelerin sonucunu bekliyor. Tek bir PKK’lı bile yerinden kıpırdamış değil” dedi.

NAMIK DURUKANın haberi

Terör örgütü PKK’nın silahlı güçlerini sınır dışına çekmeye başladığı yönündeki haberler, örgüt ve Kuzey Irak’taki örgüte yakın kaynaklar tarafından yalanlandı. Çekilme ile ilgili olarak Abdullah Öcalan’ın da örgüte talimat göndermediği öğrenildi.

Örgütün çekilme kararı vermesi halinde, silahlı güçlerin bölgeden Kuzey Irak’a geçmesinin en az altı ayı alacağı, operasyon yapılmayacağı güvencesi verilmesi halinde çekilme işlemine başlanacağı belirtildi.

Devlet adına İmralı’da terörist Öcalan’la yapılan görüşmelerin ana gündemini, örgütün silahlı güçlerini Kuzey Irak’a çekmesi ve müzakere başlatılmasının oluşturduğu öğrenildi. Öcalan’la yapılacak görüşmeyi örgüt de yakından izliyor.

Güvence istiyorlar

Öcalan’ın yakalanmasından sonra 1999-2004 yılları arasında silahlı güçlerini Kuzey Irak’a çeken örgüte yönelik çok sayıda operasyon yapıldı ve 700’ü aşkın PKK’lı öldürüldü. Örgüt yeni bir çekilme kararında kayıp yaşamaması için çekilme halinde askeri operasyonlara son verilmesi güvencesi istiyor.

PKK’ya yakın kaynaklar, örgütün silahlı güçlerinin sınır dışına çekilme kararının kesinlikle doğru olmadığını belirterek, “Örgüt İmralı’da Öcalan’la yapılan görüşmelerin sonucunu bekliyor ve süreci değerlendiriyor. Bütün silahlı güçler mevzilerinde bekliyor, tek bir silahlı militan bile yerinden kıpırdamış değil” dediler.

MİLLİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.