banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

'PKK bölge insanından elini ve baskısını çekmesi lazım'

Bölge halkı ve esnafı PKK’nin yaptığı eylem ve baskılar nedeniyle zor günler yaşıyor. PKK’nin sadece bölge halkına zarar verdiğini dile getiren halk ve esnaf, “Bizler, bu bölgede PKK’yi istemiyoruz. PKK’nin varlığı ve yaptıkları sadece bölge halkına zarar veriyor.” dedi.

Bingöl esnafından Abdüsselam Bayram, PKK’nin bölge halkına yaptıklarıyla sadece zarar verdiğini belirterek, “PKK kanla ve şiddetle prim yapmaya çalışıyor. PKK kurulduğundan beri şiddet ve kanla hep anılmıştır.” dedi.

“PKK kendi ideolojisini hâkim kılmak için her şeyi meşru sayıyor”

PKK’nin kendi ideolojisini hâkim kılmak için her şeyi meşru saydığını belirten Bayram, “İnsanlar ve halk zarar görmüş, hastaneler, patlayan bombalar sonucu yıkılmış zarar görmüş onlar için fazla önemli değil. PKK, korku politikaları uygulayarak toplumu sindiriyor. PKK şu anda halka zarar veriyor, halkın okullarını ve hastanelerine zarar veriyor. Doktorları öldürüyor. Yaralı almaya giden ambulansları tarıyor. Yani kendi amaçları uğruna her şeyi ve her yeri yıkıp yakıyor.” diye konuştu.

“PKK seçim döneminde halka baskı ve şiddet kullanıyor”

“PKK bölge halkından elini ve baskılarını çekmesi lazım” diyen Bayram, şöyle konuştu: “PKK’nin şu anda yaptıkları yeni değil, yıllardır süre gelen şeylerdir. Yeri gelince ateşkes ilan eder ve istediği vakit bozar. Özelikle seçim döneminde halka baskı ve şiddet kullanıyor. Daha önce Van ilinde işte ‘HDP’ye oy vermezseniz musluklardan kan akar’ diye afişler asıldı. Dolayısıyla bölge halkı olarak şunu söylüyoruz. PKK bölge halkından elini ve baskılarını çekmesi lazım.  Oy baskısı genelde kırsal kesim ve güçlü oldukları yerlerde yapıyorlar. Biz bölge halkı olarak onları iyi tanıyoruz. Toplum olarak herkesin PKK’nin yaptığı baskı ve eylemlerine karşı durması ve sesini yükseltmesi gerekir, diye düşünüyorum.”

Bölge halkı olarak PKK’yi iyi tanıdıklarını dile getiren Esnaf M. Ali Kaya, PKK ve türevlerinin sık sık Barış dediklerini ama yaptıkları hiçbir şeyin barışla yakından ve uzaktan bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Kaya, “Zaman zaman PKK ve yandaşları sıkıştıklarında çatışmasızlıktan bahseder. Söylediklerine uymazlar. Sadece toparlanmak için bazen ateşkes ilan ediyoruz derler. Onlar barış dediklerinde; savaş yaparlar. Baskın yaparlar. Zulüm yaparlar.” dedi.

“Bölge halkı çok zor durumda”

Şu an bölgede yaşanan olaylar nedeniyle insanların evine bir ekmeği dahi götürmede zorlandığını savunan Kaya, şunları söyledi: “Öyle esnaflarla karşılaşıyorum, evine ekmek götüremiyor. Olay olunca, çatışma çıkınca esnaf kepenk kapatmak zorunda kalıyor. PKK ve türevleri bazı bölgelerde hendek kazıyor, buralara patlayıcılar yerleştiriyor. Halk evinin önüne çıkamıyor. Bu nasıl bir durum? Tüm olayların müsebbibi PKK’dir. Halk olarak bunların barış gibi bir dertlerinin olmadığını çok iyi biliyoruz. Onların şu an elinde sadece bir politika kalmış, oda korku politikasıdır.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.