banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

 Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, PKK’nin Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 23 okulu yakmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, PKK’nin barış ve kardeşlik sürecini baltaladığını belirtti.

Ana dilde eğitim bahanesiyle okul yakan, öğrencilerin ve öğretmenlerin hayatına kasteden, okulları mühürleyerek öğretmenleri okula gelmemekle tehdit eden saldırıları kınadığını aktaran Avcı, hak aramanın bu şekilde olmayacağını söyledi.

“PKK barış ve kardeşlik sürecini provoke ediyor”

PKK’nin barış sürecini baltaladığını kaydeden Avcı, “Ana dilde eğitim talebi insani bir haktır. PKK, eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi bağlamında yerel dillerde eğitim ve öğretim adına atılan onca adıma rağmen bu barış ve kardeşlik sürecini provoke etmek istemektedir. Okullarımıza, öğrenci ve öğretmenlerimize karşı yapılan bu mütecaviz saldırılara karşı başta hükümet yetkilileri olmak üzere ilgili vali ve belediye başkanlarımızı uyarıyor, dikkat ve önlem almaya davet ediyorum. Öğretmenlerimiz apaçık bir şekilde tehdit edilmektedir.” dedi.

Kürtlerin dilini milli varlığın bir parçası olarak görülmesi ve sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Avcı, Kürtçenin korunması ve geliştirilmesinin önemli olduğunu ifade etti.

“Çift dilli eğitim milli birliğimizin teminatı olacaktır”

Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Son yüzyıldır siyasetçiler, bu konuda hatalar yapmış, Kürt kardeşlerimizin insani hak ve hukukları ihmal edilmiştir. Şimdi yapılması gereken zorunlu eğitim dili olan Türkçenin yanında ikinci bir zorunlu ya da seçmeli yerel eğitim dilinin müfredata konulmasıdır. Çift dilli eğitim modeli ülkemizin birlik ve bütünlüğünün teminatlarından biri olacaktır.” (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.