banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Pis su kanalı tehlike saçıyor

Hilvan’ın Karacurun Mahallesi’nde ilçenin kanalizasyon ve atık suların aktığı ve halk arasında Korçık Deresi olarak da bilinen pis su kanalının üzeri açık olduğundan hem koku yayıyor hem de çeşitli hastalıklara yol açıyor. Hilvanlılar yetkililerden kanalın üzerinin biran evvel kapatılmasını istiyor.

Evi pis su kanalına yakın olan Ahmet Harmanşah, yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyeti anlattı. Harmanşah, “Benim evim Korçık Deresine yaklaşık 150 metre yakın olduğu için geceleri derenin kokusundan ve sivrisineklerin de dereye toplanmasından dolayı rahat uyuyamıyoruz. Derede akan pis su yaklaşık bir metre derinlikte. Derenin üzerinin açık olması mahalle sakinlerinin tümünü tedirgin ediyor.” dedi.

Gündüzleri daha çok endişe duyduklarını belirten Harmanşah,  derenin etrafı açık olduğundan küçük çocukların dereye düşüp boğulacağı korkusuyla çocuklarını yalnız bırakmaktan korktuklarını ve bunun için biran önce yetkililerin bu sorunu gidermelerini beklediklerini söyledi.

Korçık Dersi’nin yaklaşık 20 metre yakınında olan çocukların oyun parkı ise aileleri daha da endişelendirdiği görülüyor. Uzun zamandan beri bu sıkıntıyı yaşadıklarını belirten Ahmat Harmanşah,  Hilvan Belediye’sini göreve çağırdı.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.