banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Rize’de düzenlenen programda, Peygamber Efendimiz (sav) etrafındaki sahabe halkasını oluşturan gençler olduğunu vurgulandı.

Rize Fener Mahallesinde yeni açılan Heda- Der toplantı salonunda Doğu-Karadeniz Platformu tarafından  düzenlenen programda Peygamber Efendimiz (sav) etrafındaki sahabe halkasını oluşturan gençler olduğu vurgulandı.

Programa konuşmacı olarak Doğru haber Gazetesi  Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş  katıldı.     

“Peygamberlere ilk iman eden kişiler gençlerdir ihtiyarları hiç bulamazsınız”   

Göktaş Konuşmasında, “  Bizlere eğitimi anlatırken bir şeyi yanlış anlatırlar korkutarak anlatırlar. Türkiye’de gençlik kötü yola giden, kötü yola giden gençlik çağı akla gelir ve ihtiyarlar gelir.  Allah (cc) insanoğluna öyle bir fıtrat vermiş ki,  hakka uymaya daha elverişlidir. Dikkat edin   Peygamberlere ilk iman eden kişiler gençlerdir. İhtiyarları hiç bulamazsınız veya çok az bulursunuz. Peygamber (sav) ilk iman edenleri araştırın bakın ilk iman edenler gençlerdir. Ben araştırdım Mekke’de Peygamber Efendimize (sav iman edenler arasından Peygamber Efendimizden büyük olan kimseyi bulamadım.   Sadece Peygamber Efendimiz (sav) etrafında tek değil, diğer peygamberlere de baktığımız da onların etrafından da gençler var, hiç ihtiyarlar yoktur.” dedi.

 “Allah cc bizi bu dünyaya gönderirken sıfır göndermemiştir”

 “Allah(cc) bizi bu dünyaya gönderirken sıfır göndermemiştir. Mesela eğitimciler diyorlar ki çocukların kalpleri beyinleri bembeyaz bir sayfa gibidir boştur içine kim nasıl doldurmak istese öyle doldurur ve bu iddiayı herkes kabul etmişti düne kadar.” diyen  Göktaş, “Bu yanlıştır arkadaşlar, böyle değildir.   Sizin daha iyi anlayacağınız şekilde size bilgisayardan örnek vereyim şimdi biz bilgisayar satın alıyoruz. Aslında biz bilgisayarı çıplak almamız gerekiyor sıfır olması lazım içinde bir şey olmaması lazım bizim onu doldurmamız lazım öyle değil mi ama bakıyoruz bilgisayarın içinde hazır çok şey var işte Allah (cc) bizi böyle çıplak göndermemiştir. O beyaz sayfa misali yanlıştır. Aslında dopdolu göndermiştir bizler bu dünyaya iman ile geldik. Allah (cc)  bizi bilgisayarcı gibi formatlamış şekilde iman ile göndermiştir.” İfadelerini kullandı.

Program   yapılan dua ile sona erdi. (İlyas Tunç-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.