banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Peygamberler Şehrinden Gazze'ye toplu dua

Üstad Beddiüzaman'ın vefatının 53. Yıldönümü münasebetiyle Peygamber Şehrinde düzenlenen mevlit programına katılan gelen binlerce kişi, günlerdir İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için duaya durdu.

ŞANLIURFA- Üstad Beddiüzaman’ın vefatının 53. Yıldönümü münasebetiyle Peygamber Şehrinde düzenlenen mevlit programına binlerce kişi katıldı. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere ruhlarına mevlidi şerif ve hatim okundu.

 

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden mevlit programına katılan binlerce kişi günlerdir İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze için toplu duaya durdu. Mevlide katılan Risalei Nur talebeleri saldırılara maruz kalan Gazze halkı ile ilgili duygularını İlke haber Ajansı muhabirlerine anlattı.

 

“Bütün müminlerin elbette ki bütün müminlere dua etmesi lazımdır.” diyen Mahmut Kaya, “Bilhassa sıkıntıda olan kardeşlerimizi hiç bir zaman unutmamalıyız çünkü eğer iman kardeşi isek dünyada da olsak ahirette de olsak birimiz doğuda, birimiz batıda, birimiz güneyde, birimiz kuzeyde nerde olursak olalım bir birimizi tanımalı ve bir birimize dua etmeliyiz. Şu an fiilen yardım edecek halimiz yok ama en azından Allah ile baş başa kaldığımızda ciddi ve samimi kalp ile onlara dua etmeliyiz.” dedi.

 

Yeryüzünde Müslümanların başına gelenlerin biraya gelememesinden kaynaklandığını ifade eden Hasan Durmaz çözümün Üstad’ın dediği gibi İttihadı İslam’da olduğunu söyledi.

 

Dualarla Gazze’deki Müslümanların yanında olunmalı diyen Bozan Fırat, “Bu günkü İslam ülkelerinde birlik beraberliği olmaması, Türkiye’nin tek başına kalması Gazze’de bu faciaya neden olmuştur. Müslümanlar kâinatın her tarafından ezilmeye başlamış ezilmişler Hristiyanların, Yahudilerin, putperestlerin, müşriklerin saldırısına uğruyorlar. Tüm İslam âleminin bir araya gelmesi lazım. Gazze’den de Filistin’de bütün İslam âleminin yardımları dualarını İslam’ın, Kuran’ın imanın onlarla birlikte olduğunu haykırmamız lazım göstermemiz lazım gidip silahtan vuramayız ama dualarımızla onların yanında olmamız lazım.” diye konuştu.

 

Tarık Vural Öncel, zulmedenlerin bir gün kendi kazdıkları kuyuya düşeceklerini belirterek bu önemli günlerde çokça dua edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Cenab-ı Allah’ın bu ümmetin üzerindeki bu zulümleri kaldırması için dua eden Selahaddin Yılmaz, “Cenabı-ı hak özellikle Mısırda, Suriye’de, Afrika’da zulüm içinde olan Müslümanlar özellikle bu fitneleri bu fesatları kaldırsın hasetten Gazze’de zulüm altında olan mümin kardeşlerimize de Allah yardım etsin onlara da buradan dua ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Mehmet Demir- Mustafa Bikeç- Osman Gülebak- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.