banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Peygambere sevgi içerikli afişlerin tahrip edilmesine tepki

Yüzlerce sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP’li Yenişehir Belediyesi’nin Hz Muhammed’e hakaret içerikli karikatürün yer aldığı afişleri billboardlara asmasına tepki olarak Diyarbakır’ın 55 noktasına sevgi içerikli afişler asmıştı.

Asılan afişler Diyarbakır’ın bazı yerlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yırtıldı. Afişlerin tahrip edilmesine tepki gösteren İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Yunus Memiş, afişlere saldıranların İslam’ın değerlerine düşman kişiler olduğunu belirtti.

Afişlere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getiren Memiş, “Yaklaşık 15 gün önce Yenişehir Belediyesi Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürü asmışlardı. Bununla ilgili olarak STK’ların ve halkın ciddi tepkisi oldu. Seçim arifesinde birilerinin bu işi farklı yerlere çekmemesi için tepkimizi billboardlarla gösterdik.  Diyarbakır’ın 55 noktasına astığımız afişlerimizin bir kısmı tahrip edilmiştir. Bu tahribatı yapanlar şu anda kim olduğu belli değil ama halkın nezdinde kim oldukları bellidir. Peygambere, İslam’a, İslam’ın değerlerine düşman kişiler bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Dolayısıyla Diyarbakır halkını buna karşı tepkilerini göstermelerini bekliyoruz.” dedi.

“Toplumun kutuplaşmaması için biz bazı şeyleri sineye çekiyoruz”

Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede halkın değerlerine karşı saygılı olunması gerektiğine vurgu yapan Memiş, “Zihniyeti bozuk olan, Peygamberin ismine dahi tahammülü olamayan bu zihniyeti bozuk kendini bilmez şahsiyetler bir yandan çocuk haklarıyla ilgili ve erkeklere etek giydirip adeta kadın rolüne bürünen bu insanları yaptıkları saldırılardan dolayı lanetliyoruz. Toplumun kutuplaşmaması için biz bazı şeyleri sineye çekiyoruz.  Seçimden sonra STK’lar olarak her türlü demokratik tepkimizi ortaya koyacağız.” ifadelerini kullandı. 

“Peygamber sadece STK’ların değil, bütün insanlığın peygamberidir”

Afişlere zarar veren kişilerin hukuki yönden karşısında olacaklarına dikkat çeken Memiş, “Halkımız sağduyulu olmalıdır. Peygamber Efendimize yapılan çirkin saldırılara sesiz kalmayıp, tepkilerini demokratik bir şekilde ortaya koymalı ve sahip çıkmalıdır. Çünkü bu Peygamber sadece STK’ların değil bütün insanlığın Peygamberidir. Afişleri yırtanlarla ilgili elimizde net bir bilgi yok, mobese kameralarını inceliyoruz.” diye konuştu.

DBP'li Yenişehir Belediyesi tarafından şehir merkezindeki billboardlara Hz. Muhammed’e (sav) hakaret içerikli karikatürler asılmıştı. Tepkilere neden olan karikatürler halk tarafından yırtılmıştı. (M. Hüseyin Temel/Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.