banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan afişlerde, Hz Muhammed’e hakaret içerikli karikatürün kullanılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Yapılan bu eylemin kabul edilemez olduğunu belirten Diyarbakır’daki STK  temsilcileri, sahabeler diyarı olan kentte böyle bir karikatürün asılmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

HDP ve onun çizgisindeki kesimlerin sürekli İslam’ın kutsallarına saldırdığına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Kürt halkının yapılan hakarete ciddi bir şekilde tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Karikatürleri yayınlayanları lanetlediklerini belirten Memiş, “İslam beldesi olan bir şehirde böyle bir hakaretin yapılması kabul edilemez.  DBP’li belediyenin böyle bir karikatürü yayınlamasını lanetliyoruz. Yenişehir Belediyesinde kadınların yürüttüğü bir komisyonun özelikle bu şekildeki karikatürleri yayınlamasını ve asmasını kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Büro Memur-Sen Başkanı Necmettin Alaş da yaşananlar hakkında tepkisini şöyle dile getirdi: “Diyarbakır Hz. Ömer döneminde fetih edilmiş ve bugüne kadar da küfrün eline geçmemiştir. Özelikle Moğollar döneminde dahi küfrün eline geçmemiştir.  Diyarbakır’da 9 Peygamber, 541 sahabe bulunuyor. 2006 yılında Danimarka’da yayınlanan bu karikatürlere en büyük tepkiyi Diyarbakır halkı İstasyon Meydanında vermişti. DBP’li belediyenin de bu karikatürü alıp özellikle istasyon meydanına asması ayrıca manidardır.”

Alaş, “Bir buçuk milyar insanın Peygamberine hakaret etmekten daha kötü bir şey olamaz. Biz Diyarbakır halkı olarak bu olayı kınıyoruz. Burada sorumluluğu olanlar İslam beldesinde belediye başkanlığı yapmamalı ve derhal istifa etmeli. Bu halk Müslüman’dır ve Peygamberine sahip çıkacaktır.” dedi

Diyarbakırlılar olarak söz konusu karikatürleri asanları kınadıklarını belirten Ulu Cami Kültür Yaşatma Derneği Başkanı Ensari Tutar ise şöyle konuştu: “Burası beşinci Harem-i Şerif’tir. Peygamberler diyarı, sahabeler diyarıdır. Diyarbakır halkından ve bir STK temsilcisi olarak bunu hayâsızlığı nefretle kınıyoruz. Peygamber Efendimize yönelik saygısızlığı asla kabul etmiyoruz.” (Mustafa Kaynak / M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.