banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

'Peygamber'e hakaret kabul edilemez'

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’te bulunan Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, Saadet Partisi seçim koordinasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündem ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılan Hz. Muhammed (sav)'e hakaret içerikli karikatürler ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Bitmez, bölge halkının inancına, değerlerine aykırı afişlerin bilboardlara astırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

En kutsal değerlerimiz olan Hz. Muhammed’e yapılan karikatürlü hakaretin kabul edilemez olduğunu belirten Bitmez, bölge halkının Müslüman olduğunu ve bu konuda hakaret içerikli afişlere karşı bölge büyük tepki ortaya koyduğunu belirtti.

Çirkin karikatürle ilgili duyarlı bölge halkının tepkisini net olarak ortaya koyduğunu belirten Bitmez, “Ülkemizin, bölgemizin, bölge halkının inancına, değerlerine aykırı böyle bilboardların astırılması veya ifade özgürlüğünün altına sığınılarak başkalarının inançlarına hakaret edecek noktaya getirilmesi elbette kabul edilemez. Bununla ilgili olarak bölge halkı tepkisini net olarak ortaya koymuştur, bunun karşılığında da buna alet olan, sebep olan, göz yumanlar geri adım atmak zorunda kalmıştır.” dedi.

Duyarlı herkesimin bu tür olaylara fırsat vermemesi gerektiğini ifade eden Bitmez, “Şu bilinmelidir ki bölge halkı Müslüman kimliğe sahiptir. Yine Türkiye’de yaşayan insanlarımızın yüzde doksan dokuzu Müslüman’dır. Biz bin yıl bir arada kardeşçe yaşamışız. Aslında bu yapılanlarla kardeşliğimize kast ediliyor. Türk ve Kürt halkı da bu tür olaylara fırsat vermemelidir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.