banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Peygambere hakaret bütün Müslümanlara hakarettir

Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygambere dil uzatmanın kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirten Gaziantepliler, bu küstah hakaret karşısında tüm Müslümanların tepki vermesi gerektiğini söylediler.

Billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli billboardlara tepki gösteren vatandaşlardan Ahmet Kurt, tüm Müslümanları peygambere hakaret konusunda daha duyarlı olmaya çağırdı. Kurt, “Peygambere hakaret etmek bütün bir aleme hakaret etmektir. Bu hakaret peygamberimize değil, bütün bir insanlığa hakarettir. Allah (c.c) ona ‘Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik’ demiş. Bir insan kendi rahmetine, kendi nuruna ve rehberine hakaret eder mi?” Diye sordu.

‘Peygamber efendimize canım kurban olsun’ diyen Kurt, “Müslümanlar olarak tepkimizi göstermeliyiz. O’na hakaret bana hakaret etmektir. Benim imanıma, dinime ve Rabbime hakaret demektir. Bir Müslüman olarak ona hakarete razı olabilir miyim?  Ona canım feda olsun. Bin canım da olsa ona feda olsun.” diyerek peygambere olan sevgisini dile getirdi.

Kimsenin peygambere hakaret etmeye asla hakkı olmadığını belirten Mehmet Çerçi ise, “Allah (c.c) onları ıslah etsin. Peygambere hakaret edecek kadar azmışlar. Azan insanlara ne diyeceksin. Kimsenin peygamberimize hakaret etmeye asla hakkı yoktur. Kimse peygamberimize hakaret edemez. Ben bu yaşımla ne yapabilirim. Rabbim onların hakkından gelsin.” diyerek tepki gösterdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.