banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

PEYGAMBER SEVGİSİ ANLATILDI

Konferans Belediye ait Fatih Sultan Mehmet Mahallesindeki Aile Parkında yapıldı. Peygamber sevgisi konulu konferansa ilçe halkının yoğun ilgi gösterdi. Konferans Kura'n-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından ilahiler okundu. Bir birinden güzel İlahilerin okunması sırasında vatandaşların duygulandığı gözlemlendi.

Peygamber Sevgisi konulu konferansı Araştırması-yazar Muzzafer Karavil verdi. Peygamber sevgisinin insan hayatına anlam kattığını ve insanların da ümmeti olarak onun şefaatine muhtaç olduğunuvurgulayan Karavil, "Peygamber sevmek her müminin ve müminin kalbinde yer edinmesi gereken bir sevgidir. Peygambere muhabbet, onu sevmek duyguların en yücesidir. Çünkü O bizler için bu din uğruna çok çileler ve eziyetler çekmiştir. O her halükarda ve fırsatta ümmetim ümmetim demiş ve ümmeti için ağlamıştır. Cahiliye döneminde Mekkeli müşrikler O'nu anlamamış ve O'na eziyet etmişlerdir. O bizim için rahmet kaynağıdır, bizler onun getirdiği mesaja sahip çıkmalı ve bu mesajı anlamalıyız. O'nun sünnetini anlamalı ve yaşamalıyız. O'nun sünnetini yaşayarak Peygamberi evimize misafir edelim. Kardeşlerim, bacılarım Peygamber (s.a.v) bizim peygamberimiz, müjdecimiz ve kurtarıcımızdır. Peygamberin getirdiği öğretiye sahip çıkalım" dedi.
Konferans, okunan ilahilerin ardından sona erdi.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.