banner2
Öne Çıkanlar toz Douglas Tanquee Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy kayıkhane ÇATAK tesisleri

Peygamber Sevdalılarından Mevlid Kandili mesajı

Önümüzdeki salı gününü çarşambaya bağlayan gece Mevlid Kandili. Kameri aylardan Rebiul-evvel ayının 11 ve 12’nci günleri arasında tüm Müslümanlarca ihya edilen Mevlid Kandili hakkında tavsiyelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, Hz. Muhammed’in (sav) yoluna sımsıkı sarılmak gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili konuşan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü dönem sözcüsü Molla Beşir Şimşek, dünya Müslümanlarının tefrikadan kurtulması ve Müslümanlarının izzet bulması, esaretten kurtulmasının Hz. Muhammed’in (sav) yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini güçlü bir şekilde tesis etmekle mümkün olacağını söyledi.

“Size öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir.” ayetini hatırlatan Şimşek, “Bütün yeryüzünün esenlik diyarı olması, bütün şehirlerin güvenlik beldesi olması için ‘Muhammed’ül Emin’ olan o kutlu insanın özelliklerine ve örnekliğine bugün dünya Müslümanlığının ve insanlığın her şeyden çok ihtiyacı vardır.  O’nun örnekliği sadece şekle dayalı sünnetlerin yaşatılması değildir. Sünneti sadece bedenimizi örtmek için giydiğimiz libasta arama ve yaşatma yerine, benliğimizi her türlü kötülüklerden koruyacak olan iyi davranışlarda aramalı ve yaşatmalıyız.” dedi.

“Bugün kararmış kalpler, Peygamberimizin rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır”

Hz. Peygamber’in (sav) her davranışının bize bir hikmeti öğrettiğini belirten Şimşek, “O bizim için her şeyiyle örnektir. Baba, eş, öğretici, yönetici olarak örnektir. Peygamber Efendimiz (sav), ırk, dil, renk, yaş, cinsiyet gözetmeksizin insana sorumluluklarını ve taşıdığı emaneti öğretmiştir. Bu emanet, fitne çıkarmak ve bozgunculuk yapmak yerine bilgi, hikmet ve marifetle yeryüzünü imar ve inşa etmektir. Bu bilince erenler insanları yönetirken zulüm, baskı ve zorbalık yerine adaletle ve merhametle yönetirler. Hiçbir zaman zulmün ve zalimin yanında değil, her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olurlar. Bugün körelmeye yüz tutmuş hassasiyetler, ubudiyeti unutmuş zihinler, hırs, tamah, kibir ve güç tutkusuyla kararmış kalpler, onun mevlidini idrak ederek Peygamber Efendimizin (sav) örnekliği ve rehberliğiyle yeniden bir doğuşa muhtaçtır. Peygamber Efendimizin (sav) hayatı bizim için vicdanın, affın, sabrın ve şefkatin örnekliğidir.” ifadelerini kullandı.

“Tek kurtuluş, İslam kardeşliğini tesis etmektir”

Açıklamanın devamında Şimşek, dünya Müslümanlarının tefrikadan kurtulması ve Müslümanlarının izzet bulması, esaretten kurtulmasının Hz. Muhammed’in (sav) yoluna sımsıkı yapışmak ve aralarında İslam kardeşliğini güçlü bir şekilde tesis etmekle mümkün olduğunu söyledi.

Şimşek, “İslam ümmeti, en büyük rehberi ve kurtuluş öğretmeni olan Hz. Muhammed’i (sav) her yönüyle özümsemedikçe ve onun öğretilerini yaşamadıkça aradan uzun yıllar geçse de bugün olduğu gibi insanlık zulüm altında kıvranmaya devam edecektir. Mevlid Kandili’nin İslam âleminin Hz. Muhammed’in (s.a.v) rengine boyanmasına, tüm İslam âlemine huzur ve barışın getirmesine vesile olması dileği ile İslam âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyoruz.” diye konuştu.

Peygamber sevdalılarına tavsiyeler

Açıklamanın devamında Şimşek, Mevlid Kandilinde Müslümanların yapması gerekenleri sıralayarak şu tavsiyelerde bulundu: “Tüm Peygamber Sevdalılarına şu tavsiyelerde bulunuyoruz; hayatımızın her alanında Sünnet-i Seniye’ye ittibayı arttıralım. Yaşantımızda Resulullah’ın (sav) güzel ahlakını şiar ve düstur edinelim. Evlerimizde Peygamberimizin (sav) hayatını konu alan sohbetler yapalım. Hassaten bugünlerde darda olan İslam âlemine dua edelim. Hemen yanı başımızda her türlü mağduriyeti çeken, evinden yurdundan olanlara dua edelim. Buna sebebiyet verenleri cenabı Allah'a şikâyet edelim. Mağdur ve muhtaçlara imkânlarımız ölçüsünde yardımlarda bulunalım. Gönül dünyamızı sonuna kadar açalım. Peygamber efendimiz (sav)'in yetimleri sahiplendiği gibi sahiplenelim.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.