banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Candeias Sacha Boey

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa'da bayramlaştılar

Şanlıurfa Peygamber Sevdalıları Platformu düzenlediği bayramlaşma etkinliğinde halk ile buluştu.


Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa Koordinatörlüğü’nün, Hasan Paşa Camii bahçesinde salâvatlar eşliğinde düzenlediği bayramlaşma merasimi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İkindi namazına müteakip başlayan bayramlaşma merasimine HÜDA PAR Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatları da katıldı. Yediden yetmişe yüzlerce insanın katıldığı bayramlaşma programına ikindi namazından çıkan cami cemaati de yoğun teveccüh gösterdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan bayramlaşma etkinliğinde Hukukçu Yazar Emin Güneş bir konuşma yaptı. Güneş, “Bayram tebriklerimizi yaşarken hep hakiki bayramları yaşatması için Rabbimize dua ediyoruz. Bugüne kadar hep dünyalarımız karardı, günden güne daha kötü duruma düştük. Ümmet alev alev yanmaya başladı. Maalesef hakiki bayramlardan giderek uzaklaştık. Bugün bir masum yavrumuzun enkazdan çıkarılmadığı günü bayram kabul eder hale geldik. Bizim bayramlarımız ehl-i salibin topraklarına çim çim kubbeleri dağıttığımız dönemdi ve maalesef artık onlar tarih kitaplarında kaldı. Şimdi o güzelim kubbelerimiz haçlılarının füzeleriyle, bombalarıyla tahrip edilirken maalesef içerden de bombalanıyor. Bizim bunlara en kısa zamanda çare bulamamız lazımdır. Bu yangına herkes elinden geldiği kadar bir kova su ile gitmesi lazımdır.” dedi.

Güneş, “Hedefimiz dindar şahsiyetler olmamalıdır. Müslüman’ın rakibi ancak İslam’ın düşmanları olmalıdır. Biz uzun yıllar şunun hasretini çektik ve söyledik. Hocaların sessizliği bizi öldürüyor. Şimdi de öyle bir hale geldik ki susun hocalar demek durumuna geldik. Ağzını açan bir Müslüman camiayı karşısına alıyor en ufak bir hatasını kubbe ediyor, büyütüyor ve ona karşı düşmanlıklar oluşturuyor. Aramızdaki ihtilaflarda Allah ve Resulüne gidelim ve bunu kendimize hakem kılalım. Bu şekilde ihtilaflarımızı yok edelim. Müslümanlar ne zaman ki omuz omuza olmuşlar, kâfirler titremişler. Bizler bu ihtilafları artık bir kenara bırakmalıyız.” şeklinde konuştu.

Salavatlar eşliğinde yapılan bayramlaşma etkinliğinde ayrıca halka şeker ve gül suyu ikram edildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.