banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Peygamber Sevdalıları Kasım ayını Sahabe ayı ilan etti

Türkiye genelinde Kutlu Doğum programları ve siyer sınavları gibi faaliyetleriyle tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu yeni bir etkinliğe öncülük yaparak sahabeleri sevdirmek ve sahabelerin örnek hayatlarının daha iyi anlaşılması ve anlatılması için bir çalışma başlattı. Platform, 'Kasım ayını Sahabe ayı' olarak ilan ettiklerini kamuoyu ile paylaştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Adnan Akgül, sahabelerin daha iyi anlatılması, anlaşılması ve hayatlarından örnek alınması için 'Kasım Ayını Sahabe Ayı' olarak ilan ettiklerini söyledi.

Müslüman halkın sahabeleri daha iyi anlaması gerektiğini belirten Akgül, "Peygamber Sevdalıları Platformu olarak daha önce Türkiye ve dünya genelinde bilinen, haberdar olunan faaliyetleri dışında farkı faaliyetlerle de halkımıza hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda bu yıl başlamak üzere her yılın 'Kasım Ayını Sahabeler Ayı' olarak ilan ettik. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) anlamak, sahabeleri bilmek için platform olarak 'Kasım ayını sahabeler ayı' olarak ilan ettik.  Bu yıldan başlamak suretiyle bunun startını verdik bu ay birçok merkezde dernek binalarında, konferans salonlarında etkinliklerimizi başlattık ay sonuna kadar da faaliyetlerimizi devam ettireceğiz."dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu projenin daha geniş çevrelere yayacaklarını ifade eden Akgül, "Koordinatörlüğümüzce belirlenen bazı sahabelerin hayatlarından alınacak örnekler Müslüman halkımızla paylaşılıp anlatılacaktır. Önümüzdeki yıl daha programlı, planlı ve kapsamlı bir şekilde Türkiye geneline yayılacak faaliyetler yapılacaktır. İnşallah bu hizmetlerimiz, bu faaliyetlerimiz Müslüman halkımız için faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı. (Mustafa Kaynak, Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.