banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Peşmerge'nin Suruç'taki bekleyişi sürüyor

 Uzun bir yolculuktan sonra Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine ulaşan Peşmerge güçleri Kobani yolu üzerinde bulunan Çukobirlik tesislerinde bekletiyorlar. Dün gece saatlerinde Suruç'tan Kobani'ye geçerek temaslarda bulunan 10 kişilik Peşmerge grubunun tekrar Türkiye tarafına geçtiği ifade edildi.

10 kişilik grubun Kobani'de istihbari bilgiler amacıyla YPG yetkilileriyle görüştüğü ve savaşın durumu hakkında bilgi aldığı belirtildi. Daha sonra Türkiye tarafına geçen 10 kişilik ekip, Çukobirlik tesislerinde Peşmergelerle görüşmelerini sürdürüyor.P

eşmerge'nin geçiş yapacağı koridorun güvenli olmaması nedeniyle bekletildiği belirtiliyor. Çünkü İŞİD, Peşmerge'nin geleceği yönündeki haberlerin ardından geçiş noktası olma ihtimali olan Mürşitpınar Sınır Kapısı'na günlerdir yoğun top atışı yaparak orayı adeta abluka altına almış görünüyor.

Bu arada sabah saatlerinden itibaren içerisinde ne olduğu belli olmayan 10 TIR Çukobirlik tesislerine geldi. İçeri alınan TIR'larla yeni malzemeler mi getirildiği yoksa TIR'lara yükleme mi yapılacağı henüz bilinmiyor.

Öte yandan Kobani'de çatışmalar devam ediyor, yer yer çatışma sesleri duymak mümkün. Kentin içerisinde yine dumanlar yükseliyor ve ABD savaş uçakları da kentin üzerinde uçuşlar yapıyor.  (Osman Gülebak - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.