banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Peşmergenin alıkoyduğu TIR şoförü için oturma eylemi



Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Hacıekber Mahallesinde ikamet eden İsa Albakan, şoför olarak çalıştığı kamyona yük yükleyerek, Güney Kürdistan’a gidip yükünü boşalttıktan sonra, Türkiye’ye dönüş yaptığı sırada, Peşmergelerin ehliyet ve pasaport kontrol noktasında gözaltına alındığı ve aradan günler geçmesine rağmen halen bırakılmadığı belirtildi.  

İki ayını doldurmasına rağmen hala geri Salı verilmeyen TIR şoförünün ailesi, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanlığının önünde oturma eylemi başlattı.

TIR şoförünün abisi Salih Albakan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kardeşinin geri getirilmesi için 2 aydır başvurmadıkları yer kalmadığını söyledi.

Albakan, “Kardeşim İsa Albakan TIR şoförü olarak gittiği Kuzey Irak’ta Peşmerge tarafından kontrol noktasında Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatının ve  mührünün bulunduğu küçük bir karttan dolayı IŞİD ile bağlantısı var mı, yok mu diye şüphelenilerek alıkonuldu. 2 aydır tutuklu, arkadaşı bize Erbil’de tutulduğunu söyledi. Başka da bir bilgimiz yok. Sağ mı, ölü mü, ne yiyor, ne içiyor, işkence mi görüyor, haberimiz yok” dedi.

Kardeşinin dört çocuk sahibi olduğunu belirten Albakan,“Ailesi çocukları, hepimiz perişan haldeyiz. Her yere başvurduk, Meclise kadar Ankara’ya kadar gittik, milletvekilleriyle görüştük. AK Parti’ye başvurduk bir sonuç alamadık. Netice olarak, inşallah inşallah deyip bu güne kadar geldik. 2 aydır orada. Yetkililerden bir an  önce bu işe el atmasını istiyoruz, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Dışişleri Bakanımıza, kimin eli uzunsa, bir an önce bu işe el atmalarını istiyoruz. Başka bir isteğimiz yok zaten.” diyerek yetkililerden yardım istedi. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.