banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Patriot füzeleri Şanlıurfa'ya kuruluyor

Patriotların, füzeleri yeterli mesafeden vurabilmesi için Diyarbakır, Şanlıurfa ve Malatya'ya yerleştirileceği öne sürülüyor.

 

40 KİŞİLİK EKİP TÜRKİYE'YE GELİYOR

 

Türkiye'nin NATO'dan talep ettiği Patriot füzelerinin nereye kurulacağını değerlendirecek 40 kişilik bir ekip Türkiye'ye geliyor. ABD, Almanya ve Hollanda askerlerinden oluşacak grup pazartesi günü Ankara'ya geliyor. Grup, temaslarının ardından Doğu ve Güneydoğu'da incelemelerde bulunacak. Füzelerin yeterli mesafede vurulabilmesi için Patriot bataryalarının en uygun konuşlanma yerlerinin Diyarbakır, Şanlıurfa ve Malatya olması bekleniyor.

 

6 NOKTAYA BATARYA KURULACAK

 

6 noktaya Patriot bataryalarının konuşlandırılacağı tahmin ediliyor. Bu arada NATO büyükelçilerinin toplantısında Türkiye'nin talebinin olumlu karşılandığını ve önümüzdeki günlerde nihai onayın verileceğini belirten diplomatik kaynaklar, füzelerin önümüzdeki ayın ortalarında Türkiye'de olmasının beklendiğini kaydetti.  (Samanyolu Haber)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.