banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

Patlamanın tanıkları olay anını anlattı

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Ben-u Sen Mahallesinde 1 kişinin öldüğü 4 çocuğun da yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın oluşturduğu dehşet verici tablo gün ağarınca ortaya çıktı.

Gece patlayan bombanın etkisini atlatamayan mahallelinin yaşadığı tedirginlik ve korku hala gözlerinden okunurken, evleri kullanılmaz hale gelen ev sakinleri, o anları anlattı.

Dün saat 19.00 sıralarında Şehitlik mahallesi Ben-u Sen semtinde 236. sokakta medya gelen patlamada 6 ev kullanılamaz hale gelirken, onlarca ev de hasar gördü.

Patlamanın yaşandığı sokakta bulunan kimi evlerin dış duvarının yıkıldığı kimisinin de kapı ve pencerenin yerinden söküldüğü ve aynı sokaktaki 3 otomobilin de tahrip olduğu görüldü.

“Komşularımız hepsi çığlık atıyordu”

Patlama anında namaz kıldığını söyleyen Şahin Dülger, patlama anının dehşetini şöyle anlattı:

"Sanki deprem olmuş gibi bir gürültü geldi. Ondan sonra dışarıya çıktım. Sokağımız ana baba günüydü. Komşularımız hepsi çığlık atıyordu. Ben sokakta telefonumun ışığıyla yere baktığımda ceset gördüm. Cesetin belden yukarısı yoktu. Mahallemizin halini de görüyorsunuz zaten. Patlama olduğunda çocuklarım çok korktu. Halen çocuklarım korkudan dışarıya çıkmıyor. Patlama anında korkudan çocuklar tir tir titriyordu. Yetkililerden hasarımızın giderilmesini talep ediyoruz. Görüyorsunuz mahallemiz Sur'a dönmüş."

“Çocuklarım sırtından ve kafasından yaralandı”

Patlamada çocuklarının yaralandığını söyleyen Şerif Üçgül, patlama anında çocuklarını alarak güvenli bir bölgeye götürdüğünü, sırtından ve kafasından yaralanan çocuklarını, hastaneye kaldırarak tedavi ettiklerini dile getirdi.

Patlamada evinin kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Üçgül, eşyalarının da kullanılmaz hale geldiğini ve Kaymakamlık ve Valilikten kendilerine yardım yapılmasını istedi.

Kız kardeşi ile beraber hastaneye gittiğini, patlamanın o anda meydana geldiğini söyleyen Veysi Gültekin ise  sabah evlerine döndüğünde evlerinin kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Gültekin, “Komşularımız bize haber vererek evimizin zarar gördüğünü söylediler. Ardından eve geldim. Manzara karşısında şok oldum, ne yapacağımı bilemedim. Böyle bir şey ile karşılaşacağımı tahmin bile edemiyordum. Allah'a şükürler olsun ki anneme bir şey olmamış, ama evimiz kullanılamaz hale geldi.” dedi.

 “Çocuklar feryat ediyordu”

Kendilerinin içeride iken dışarıda bir patlama meydana geldiğini ifade eden Şükriye Açan ise “Çocuklar feryat ediyordu. Büyük çocuğum Kur'an okuyordu. Biz de yemek yiyor, sofradaydık. Eşim hamaldır geçimimizi zor sağlıyoruz. Yetkililerden evimizde meydana gelen hasarı onarmalarını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Nefes alamadığımdan dolayı yere yığıldım”

Raife Duramaz ise duyduğu bir sesle beraber camların üzerine doğru fırladığını ve feryat seslerinin yükseldiğini dile getirerek, “Sokak ve evimiz kıvılcımla aydınlandı. Evim toz ile doldu. Evde bulunan çocuklar çok korktular. Ben nefes alamadığımdan dolayı yere yığıldım. Ardından beni evden çocuklarım çıkardı. Şimdi evim darmadağın oldu durumu görüyorsunuz. Allah şükürler olsun beterin beteri var.” ifadelerini kullandı.

Patlamada yaralanan Diyar Üçgül (6), Beritan Üçgül (3), Hebun Ateş (8), Faruk Üçgül (5) olmak üzere 4 çocuk çeşitli hastanelere kaldırılırken durumlarının da iyi olduğu öğrenildi.  (M. Sıddık  Bilge, M. Hüseyin Temel, İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.