banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Patlamada zarar gören halk yaralarını sarıyor

Mardin merkez Artuklu ilçesinde PKK’liler tarafından askerleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen ve bir askerin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda çevredeki birçok ev, işyeri ve araç da zarar gördü.

Cadde üzerinde bulunan bazı ev ve işyerinde oluşan hasar gün ağırınca ortaya çıktı. Patlamanın şiddetiyle evlerin pencereleri ve kapıları kırıldı, duvarlarda çatlaklar oluştu.

Evi zarar gören Şehmuz Akan, dün gece saat: 17.15’te büyük bir patlama sesi duyduklarını, patlama sesiyle önce annesine baktığını daha sonra dışarı çıktığını söyledi. Akan, “Dışarı çıktığımda otobüsün yandığını gördüm. Hemen yardıma koştum, yaralı askeri dışarı çıkartmaya çalıştım. Birkaç kız 112 başta olmak üzere polisi aradık. Olay yerine ambulanslar gelince yaralıları ambulansa taşıdık. Olay yerine polisler de çevrede güvenlik şeridi çekti. Evimizin tüm cam, pencere ve kapıları zarar gördü. Kapılar yerinden çıktı, şuan kapanmıyor.” dedi.

Evi zarar gören ve Arapça konuşan Hasine Akan ise çok korktuklarını, kapı ve pencerelerinin kırıldığını söyledi. (M. Salih Keskin  - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.