banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Patlamada evi zarar gören aileler yardım bekliyor

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde 1 kişinin ölümü ve 4 çocuğun yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada evleri zarar gören aileler, yetkililerden hasarlarının giderilmesini istedi.

Şehitlik Mahallesi Ben u Sen semtinde 236. sokakta 3 gün önce meydana gelen patlamada 6 ev kullanılamaz hale gelirken, onlarca evinde pencereleri hasar gördü.

Bombanın etkisini atlatamayan mahallelinin yaşadığı tedirginlik ve korku gözlerinden okunurken, evleri kullanılmaz hale gelen ev sakinleri, yetkililere hasarlarının giderilmesi çağrısında bulundu.

Patlamada evi kullanılamaz hale gelen Hediye Gültekin, evinde oluşan hasarı giderebilecek maddi imkânının olmadığını söyledi.

"Evimiz kullanılamaz hale geldi, perişan olduk"

Eşinin vefat ettiğini sözlerine ekleyen Gültekin şöyle konuştu: "Evim harabe olmuş. Eşim vefat etmiş ben ve çocuklarım tek başımıza bu evde yaşıyoruz. Allah'tan başka kimsemiz yok. Evimin bütün sorumluluğu üzerimdedir, bu hasar karşısında ne yapacağımı bilmiyorum. Evimiz kullanılamaz hale geldi, perişan olduk. Tüm mahalleli beni tanır ve maddi durumumu bilir. Hayırsever ve yetkililere sesleniyorum lütfen bize yardım etsinler."

Çok zor imkânlarla geçimlerini sağladıklarını belirten Rındiye Ateş isimli yaşlı kadın ise evlerinde oluşan hasarın giderilmesinin maddi külfet istediğini belirtti.

"Patlamada mağdur olduk, yetkililer bize yardım etsin"

Ateş, "Patlamada evimiz zarar gördü. Zarar gören eşyalarımızı çöpe attık. Evimin halini görüyorsunuz. Ben eşim bu evde kalıyoruz. 3 ayda bir aldığımız yaşlılık maaşıyla geçimimizi kıt kanaat sağlıyoruz. Biz bu patlamada mağdur olduk, yetkililer bize yardım etsin." dedi.

"Elimizde hasarımızı giderecek paramız da yok, durumumuzu görüyorsunuz"

Kendilerine yardım eli uzatacak birilerinin beklediklerini söyleyen evi zarar gören bir başka mağdur Mehmet Şah Açan, "Biz perişan olduk. Ailece fakiriz ve kimsemiz yok. Bütün yetkililere sesleniyoruz hasarımızı gidermek için bize yardımcı olsunlar. Elimizde hasarımızı giderecek paramız da yok, durumumuzu görüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Patlamanın bir diğer mağduru Hatice Dağhan ise çok zor durumda olduklarını ve yetkililerden hasarlarının giderilmesi için yardım beklediklerini belirtti.

Öte yandan Yenişehir ilçe Kaymakamlığı, Şehitlik Mahalle muhtarı aracılığıyla yapılacak başvurular ile evleri hasar gören ailelere edileceğini duyurduğu bildirildi. (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.