banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Pasaportta yeni dönem

190'ın üzerinde üyesi bulunan ve ülkemizin de üyesi olduğu Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) tarafından alınan tavsiye kararı uyarınca, üye ülkelerin en geç 1 Nisan 2010 tarihi itibariyle Makinede Okunabilir Pasaport (MOP) üretimine başlamaları konusunda karar alınmış ve eski tip pasaportların ise tüm dünyada 24 Kasım 2015 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılması ICAO tarafından öngörülmüştür.

Uluslar arası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)'nün almış olduğu karar gereği 01/06/2010 tarihi itibariyle Ülkemizde de Yeni Tip Pasaport sistemine geçilmiştir. Türkiye'de yaşayan vatandaşlarımız e-Pasaport almak için 81 İl ve 110 İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde halen hizmet veren toplam 191 başvuru merkezine; yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ise bulundukları ülkedeki Büyükelçiliklerin Konsolosluk Şubelerine veya Başkonsolosluklara başvurabilirler.

2010 yılı pasaport harç ve defter bedelleri yeniden belirlenmiş ve 20 Haziran 2010 tarihli ve 27167 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanmış olup, yeni düzenlemeye göre; 

-Pasaport Defter Bedeli 50.00 TL

-6 Aylık pasaport harcı 65.00 TL

-1 Yıllık pasaport harcı 95 TL

-2 Yıllık pasaport harcı 155.00 TL

-3 Yıllık pasaport harcı 220.00 TL

-5 Yıllık pasaport harcı 310.00 TL

 olarak belirlenmiştir.

 Pasaport almak için Şube Müdürlüğüne başvuran vatandaşlarımızdan;

-Nüfus Cüzdanın aslı (T.C. Kimlik nolu)

-Son altı ay içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik vesikalık fotoğraf

-Varsa daha önceden alınmış pasaportlar

-Pasaport defter bedeli ve pasaport harcının yatırıldığına dair dekontlar

-Başvuru sahibinin durumuna göre talep edilecek diğer belgeler

 

Yeni sisteme geçildiği 01.06.2010 tarihinden 30.06.2010 tarihine kadar Şube Müdürlüğümüzce toplam 2891 adet yeni tip pasaport müracaatı alınmıştır. İlimizin Suriye Arap Cumhuriyeti ile sınırının bulunması, hac döneminin başlaması, pasaport harç bedelleri ve pasaport defter bedellerinde indirim yapılması gibi nedenlerle Şube Müdürlüğümüzde yoğunluk ve aşırı yığılmalar olmaktadır. 

İlimizde Randevu sistemi uygulanmaya başlamış olup, vatandaşlarımız e-Pasaport Çağrı Merkezi (0 216 444 30 20)'ni arayarak ya da www.epasaport.gov.tr adresindeki online başvuru işlemlerinden randevu alarak belirtilen günde Pasaport Yabancılar Şube Müdürlüğüne müracaat ederek başvuru işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.