banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Parkomatta Tehlikeye Dikkat!..

 Şanlıurfa'da sıkça tartışılan yol kenarlarındaki parkomat sorunu gündem olmaya devam ediyor. Son olarak Ankara'da bir esnafın parkomat kavgasında ölmesi Urfa'da da parkomat kavgalarının çıkabileceği sorusunu akıllara getiriyor. Özellikle çarşı esnafı hem yolu daralttığı hem de dükkânlarının önü kapandığı için parkomat uygulamasına karşı.

Divanyolu esnafı zaten dar olan caddelerinin parkomat ile çok daha daraldığını, araçların zor geçtiğini ifade ederek, büyük bir trafik sorunu ortaya çıktığını belirtiyor. Esnaf Serhat Yalçın, dükkânlarının önüne park eden araçlar yüzünden dükkâna araçlı müşterilerin gelemediğini bu yüzden çok fazla sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

   Divanyolu esnafı, zaten dar olan caddelerinin parkomat ile çok daha daraldığını, araçların zor geçtiğini ifade ederek, büyük bir trafik sorunu ortaya çıktığını belirtiyor. Esnaf Serhat Yalçın, çift şeritli yolun parkomat ile tek şeride düştüğünü ve araçların gidiş- gelişi bu dar yolda sağlamaya çalıştığını ifade etti. Yalçın, dükkânlarının önüne park eden araçlar yüzünden dükkâna araçlı müşterilerin gelemediğini bu yüzden çok fazla sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Yalçın, “Kendi dükkânımızın önüne park edince para alıyorlar. Kendi arabamızı park edecek yer bulamıyoruz. Bu nasıl bir sistemdir ki tüm çarşıyı allak bullak etti. Yeter artık kapalı otopark yapıp bu rezalete son versinler ki halk da rahat etsin esnaf da” diyerek tepkisini dile getirdi.

 Büyük kavgalar çıkabilir

Geçtiğimiz gün Ankara'da parkomat nedeniyle çıkan kavgada 1 esnaf silahla vurularak hayatını kaybetmişti. Bu durumu hatırlatan esnaflardan Musa Güneş, Urfa'da da zaman zaman esnaf ile araç sahipleri veya parkomat görevlisi arasında tartışmalar çıktığını bunun kavgaya varabildiğini kaydetti. Güneş, bu uygulamanın esnaf için de aracını park eden vatandaş için de yanlış olduğunu, vatandaşın otopark sorunu yüzünden mecburen park ettiğini vurgulayarak belediyenin otopark yeri açması gerektiğini söyledi.

 Esnaf Güneş şunları söyledi: “ Belediyenin bu uygulaması esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Bazen sinirler geriliyor ve kavga aşamasına geliniyor. Ankara'daki kavganın sonucu gibi ölümlü veya ağır sonuçları olacak bir kavga burada da yaşanabilir. Esnaf olarak mağduruz bu konuda. Artık kalıcı bir çözüm bulunsun bu çarşı trafiğine.”

 

    Parkomat uygulaması, Şanlıurfa'da uygulandığı günden itibaren tepki toplamış, HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan konuyu meclise taşıyarak İç İşleri Bakanı Efgan Ala'nın yanıtlaması için soru önergesi vermişti.

Şanlıurfa Olay

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.