banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Parkomat işçileri eyleminde gerginlik

 Mersin Büyükşehir Belediyesinin Parkomat uygulamasını kaldırmasıyla işsiz kalan Parkomat işçileri çalıştığı süreye ait alamadıkları 2 aylık maaşları için Parktur adlı işyerine gelerek paralarını istediler ancak alamayınca işverenle işçiler arasında gerginlik çıktı. Gerginlikte bir işçi bayıldı.

Alınan bilgilere göre, Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan Parktur adlı işyerine gelerek paralarını isteyen bir grup Parkomat işçisi burada Parktur Şirketinin sahibi Cihan Oygun’la görüştü. Paralarını alamayacaklarını anlayan işçiler ile firma sahibi arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışmada kalp hastası olduğu öğrenilen işçilerden Yunus Bulut yaşanan gerginlikten dolayı bayıldı. Şahıs olay yerine gelen ambulans ile Mersin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Gerginlik sonrası iş yeri önünde basın mensuplarına açıklama yapan Parkomat işçilerinin sözcüsü Akif Şenyiğit, “Çalıştığımız şirket 100 işçinin maaşını ödemedi. Ve arkadaşlarımızın çıkışını yapmadı. Bizim istifamızı istiyor. Geçen hafta şirkete geldik şirketin sahibi Cihan Oygun’la görüştük kendisi bugün için ödeme sözü verdi ancak bugün de bir ödeme olmadı. Ne bir tazminatımız ödendi ne de maaşımız ödendi. Haklarımızı almayana kadar buradan ayrılmayacağız” dedi.

Polis iş yeri yanında herhangi bir olayın yaşanmaması için beklerken, işçilerin de iş yeri önünde bekleyişleri sürüyor. (Osman Öksüz-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.