banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Paris’te 13 Kasım'da düzenlenen saldırıların ardından, Müslümanlara ve camilere yönelik artan baskı ve şiddeti değerlendiren Diyanet Sendikası (Diyanet -Sen)Van Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Gülaçar, Fransa hükümetinin, yapılan saldırıların faturasını Müslümanlara kesmek istediğini söyledi.

“11 Eylül saldırılarının ardından da benzer bir politika izlenmişti”

11 Eylül saldırıları sonrasında yaşananları hatırlatan Ahmet Gülaçar, “Malum 11 Eylül saldırılarının ardından da benzer bir politika izlenmiş ve Müslümanlara adeta savaş açılmıştı. Fransa’daki saldırılara gelince saldırı sonrası yapılan açıklamalar gösterdi ki, bu saldırılar Müslümanlara mal edilmek isteniyor. Fransa Hükümeti Müslümanları ve camileri hedef gösteriyor. Bu saldırıyı da batı dünyası bir şekilde Müslümanlara mal etmek istiyor. Müslümanlar bunun farkında olmalı. Dinimizin insanlığa ne kadar değer verdiği ortadadır. Bir insanı haksız yere öldürmenin tüm insanlığı öldürmek olduğunu buyuruyor yüce dinimiz. Biz Müslüman olarak bunun bilincindeyiz. Fransa hükümeti bu olayın detaylarını ortaya koymalı ve failleri tespit ederek Müslümanları da töhmet altında bırakmaktan vazgeçmelidir.” Dedi.

“Fransa Hükümeti Müslümanları ve camileri hedef gösteriyor”

Fransa Hükümetinin söz konusu tutumundan dolayı oradaki Müslümanların ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gülaçar, “Basında takip ettiğimiz kadarıyla oradaki Müslümanlar, özellikle de kadınlar peçeleriyle dışarıda rahat bir şekilde gezemiyorlar. Birçok saldırıya maruz kaldıklarını biliyoruz. Yine aynı şekilde İslmifobinin de etkisi ile Müslümanlar hedef alınıyor. Camilere yönelik ırkçı saldırılar devam ediyor. Bunun yanında Fransa hükümetinin yaptığı açıklamalar da kaygı vericidir. Yapılan açıklamalarda bilinçli olarak Müslümanlar ve camiler hedef gösteriliyor. Burada Müslümanların uyanık olmaları ve Fransa’da yaşayan Müslüman kardeşlerine sahip çıkması gerekir.” şeklinde konuştu.

“Batı İslam ve şiddeti aynı karede göstermeye çalışıyor”

İslam’ın kelime anlamının kardeşlik olduğunu da sözlerine ekleyen Ahmet Gülaçar, “Birileri İslam ile şiddeti aynı karede göstermeye çalışıyor. İslam dini şiddet kelimesi ile aynı karede anılmasın. Dinimiz İslam’ın kelime anlamı selam güven ve kardeşlik demektir. Geçen sene Charlie Hebdo’yu başımıza bela ettiler. Charlie Hebdo olayı bitince de Yahudi lobileri yeni oyunlar peşine düştü.” ifadelerini kullandı.  (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.