banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Paralelci Urfa'da Suçüstü Oldu

BDP HÜDA-PAR gerginliği çıkarmak isteyen paralel yapılanmaya mensup iki polisin, HÜDA-PAR ilçe binası yakınlarındaki duvarlara provokatif yazılar yazarken vatandaşlar tarafından suçüstü yapıldığı, kimlikleri deşifre olan sivil polislerin araçla olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Paralelci polisleri slogan yazarken yakalayan HÜDA-PAR Suruç ilçe yönetiminden Salih Ateş, Suruç Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu. Ateş ve ailesine şikayeti geri alması için baskı yapıldığı iddia edildi.

Aynı zamanda HÜDA-PAR Suruç ilçe teşkilatına bağlı çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Salih Ateş, o gece gördüğü şahsı daha önce defalarca Suruç Emniyeti ve ilçede görev yaparken gördüğünü ifade ederek, “Bu şahıs genelde sivil giyimli olarak Suruç ilçemizde görev yapıyor. Daha önce bu şahsı resmi polis aracında ve Emniyete ait sivil araçlarda da gördüm. Daha önce de kendisiyle birkaç kez konuşmuştum. Duvara yazı yazarken kendisini gördüm. İlk etapta ne yazdığını bilmiyordum ancak yanına yaklaştığımda elindeki sprey boyayı aşağıya bıraktı, yere attı ve ardından bana dönerek, ‘bu yazıyı buraya sen mi yazdın?’ dedi. Ben de bunun üzerine yazıyı okumak istedim. Baktım duvara “Biji Serok Apo” yazmış. Kendisine ben HÜDA-PAR üyesiyim ve bu tür figürlere karşıyım. Bu şekilde bana bunu neden sorduğunu söyledim. Daha sonra karşılıklı olarak birbirimize bir şey demeden ayrıldık. Sonra arkama dönerek bir baktım ki yine bir şeyler daha yazıyor. Suruç ilçesinde bu şahsın Gülen cemaatine bağlı bir polis olduğu konuşuluyor. Ben Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak araştırılmasını istedim. Burada MOBESE kamerası var, esnafların kamerası var bunların araştırılması sonucunda kimin nesi olduğu ortaya çıkar” şeklinde konuştu.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Paralelci polisleri provokasyon yaparken yakalayan Salih Ateş Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Ateş, savcılığa verdiği dilekçede şu ifadelere yer verdi: ‘’Müşteki: Salih ATEŞ Olayın olduğu Saat: 23.30 ile 23.45 arası
Ben HÜDA-PAR yönetiminden olup gece parti binasından çıktıktan sonra binamızın karşısındaki ara sokakta (Eski Sanayi) bir aracın durmuş olduğunu fark ettim ve merak edip bakmaya gittim. O sırada bir kişinin sokakta, bir kişinin de gri metalik Ford Connect aracın içinde olduğunu fark ettim. Sokağın karanlık olmasından aracın içindeki şahsın kim olduğunu görmedim ama araç dışında duran kişiyi gördüm. Araç dışındaki şahsı daha önceden de tanıyorum ve bunun Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün personeli olduğunu da biliyorum. Söz konusu olan şahsın fiziki özellikleri 1.75/1.80 boylarında zayıf ve ince bıyıklı birisidir. Tanıdığım şahsın duvara yazı yazdığını gördüm. İlgili şahıslar hakkında soruşturmanın yapılmasını arz ederim.’’

EMNİYET VE KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPMADI

Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü iddialara açıklama yapmadı. Muhabirimizin defalarca aradığı İlçe Emniyet Müdürü Sadık Özilhan kendisine bilgi iletilmesine rağmen konuşmaktan kaçındı.     

TEHDİT EDİLDİ!

Cumhuriyet Başsavcılığı’na Salih Ateş tarafından verilen suç duyurusunun sosyal medyaya yansımasının ardından iki sivil polisin HÜDA-PAR Suruç İlçe teşkilatına giderek, Ateş’in ağabeyinin tehdit edildiği bildirildi.

Yeni Akit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.