banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Paralel Yapı Urfa'da kendini ele verdi

Şanlıurfa Emniyeti'nde yuvalanan paralel polisler, Kobani çatışmaları sırasında 3 ay boyunca, diğer birimlerin Kamera Takip Sistemi'ni kullanmalarını engelledi.

Emniyet birimleri de şüpheli araçları kısıtlı personelle yapmak zorunda kaldı. Polis şüpheli araçları izleyemedi.

Neden yetki verilmediğini araştıran Emniyet Müdürlüğü müfettişleri, paralel ihaneti ortaya çıkardı.

Paralelci 2 polisin bilgisayarlarında yapılan incelemede, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nden Kamera Takip Sistemi'ne giriş izni için gönderilen talep yazısının Muhabere Elektronik Şubesi'ne zamanında geldiği, ancak paralelci polislerin evrakı arşive kaldırdığı tespit edildi.

KOD ADI: MUSTAFA

Siverek'te öğretmenlik yapan Mustafa kod adlı cemaat imamı Fatih K.'den aldıkları talimatla, emniyeti başarısız göstermek için bilinçli olarak meslektaşlarının çalışmalarını engelleyen Muhabere Elektronik Şube Müdürü Taner K., önceki Şube Müdürü Kubilay G. ile 4 polis memuru açığa alındı.

Fatih K. hakkında da adli ve idari soruşturma başlatıldı. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan üst düzey bir Emniyet yetkilisi, "Kentte 20'si hareketli 120 kamera bulunmasına rağmen, sisteme giriş şifresi vermedikleri için, şüpheli araçları ve Kobani'den gelen örgüt üyelerini tam olarak takip edemedik" dedi.

Kaynak : Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.