banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Paralel Yapı operasyonunda 33 polis gözaltına alındı

 Gözaltına alınanların arasında İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakal'da bulunuyor.

Emniyette 'Paralel Yapı' soruşturması kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla sabahın erken saatlerinde İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Mali şubeye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Eski Mali Şube Müdürü Yakup ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 14'ü rütbeli yaklaşık 33 polis gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesine getirilmeye başlandı. 

Gözaltına alınan polisler hakkında 'Casusluk ve Hükümetin görevini engellemeye teşebbüs, soruşturmada gizliliği ihlal etmek' gibi suçlamalar yer alıyor.

Şanlıurfa'da bir polis gözaltına alındı
Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili 16 ilde yapılan operasyonlar kapsamında Şanlıurfa'da bir polis memuru gözaltına alındı.

 Emniyette ``paralel yapı`` iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 33 polisten 32`si yakalandı.

İstanbul merkezli 16 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Şanlıurfa’dan polis memuru Münif C. gözaltına alındı. İstanbul’dan Şanlıurfa Haliliye ilçesine tayini yeni çıkan polis memuru Münif C. gözaltına alındıktan sonra İstanbul’a götürüldüğü belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.