banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Pala'dan TOKİ Gap Anaokulunu ziyaret
Okul Müdürü Fatma Sağıroğlu ve öğretmenler tarafından karşılanan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala Okulu gezerek okulda öğrenim gören minik öğrencilerle bir süre sohbet etti.

TOKİ Gap Anaokulu Müdürü Fatma Sağıroğlu okuldaki çalışmaları anlattıktan sonra okul olarak hazırladıkları “Atık Ekmek Toplama Projesi “ile ilgili bilgi verdi:

Okulun bulunduğu mahalle sakinlerine seslenerek, “Çöpe atılan her ekmek kaybedilen milli bir servettir. Lütfen bayat ekmekleri çöpe atmayalım. Getirin bizlere, sizler adına değerlendirelim ve bu sayede ekmeklerin çöpe atılmaması için bir kampanya başlattık ve sizlerden destek bekliyoruz.”dedikten sonra projenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Bununla beraber Okul Müdürlüğü olarak Atık Ekmek Toplama projesini tanıtmak ve anlatmak için el ilanları bastırdık. Bastırdığımız el ilanlarını mahalle sakinlerine dağıttık. Biz, çöplere atılan ekmekleri okula getirenlere çekiliş fişi veriyoruz ve her ayın sonunda bunlar arasından çekiliş yaparak ilk iki aileye 5 kg organik süt ve yoğurt vereceğiz. Bize getirilen ekmekleri bizler de hayvanların beslenmesinde kullanacağız.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise, “Okulumuzu pırıl pırıl buldum, Miniklerimizle sohbet ettim, öğretmenlerimizi tebrik ettim. Geleceğimizin mimarları çocuklardır. Okulöncesi eğitimin önemi ortadadır. Bu yaşta çocuklara verilen eğitim, sonraki eğitimin temelini oluşturacaktır. Onun için önemsiyorum bu tür okulları. Ayrıca TOKİ Gap Anaokulumuz tarafından başlatılan atık ekmek toplama projesini de çok olumlu buldum. İsrafın önüne geçmek, israftan kaçınmak gerektiğini anlatan bir çalışmadır. Ben bu projeyi başlatan okul müdürümüzü ile öğretmen ve öğrencilerimizi yürekten kutluyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.