banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Özgür Kudüs Platformu'ndan Siyonist saldırılara tepki

İşgalci İsrail askerlerinin son günlerde defalarca Mescid-i Aksa'ya saldırması ve mescidin içindeki Müslümanlara gaz bombası ve plastik mermilerle ateş ederek yaralaması, Özgür Kudüs Platformu tarafından kınandı. Açıklamada Siyonistlerin, Müslümanların birlik ve beraberlikten yoksun olmasını fırsat olarak bilerek saldırdığına dikkat çekildi.

Mescid-i Aksa’nın izzet ve onuru tüm ümmetin izzet ve onurudur

Saldırıların kabul edilemez olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Müslümanların bölük pörçük olması, birlik ve vahdetten yoksun, birbirleriyle mücadele etmeleri, ortaya bir irade koyamamalarını fırsat bilen Siyonist İsraillilerin, Mescid-i Aksa’nın mahremiyetini hiçe sayarak kirli postallarıyla içeri girmeleri kabul edilemez. Mescid-i Aksa’nın zaman ve mekân olarak bölünmesi; yıllardır arkeolojik kazılarla altının oyularak yıkılmaya çalışılması,  Müslümanlardan tamamen soyutlanarak işgal edilmesinin bir ön safhasıdır. Mescid-i Aksa’nın izzet ve onuru tüm ümmetin izzet ve onurudur. Bu saldırı ve işgale karşı durmak salt Filistinlilerin ve Arapların görev ve sorunu değildir. Tüm ümmetin meselesi ve görevidir. Bunun Siyonistlere hissettirilmesi ve gösterilmesi gerekir.” ifadelerine yer verildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için gerekli adımlar acilen atılmalıdır

Ümmetin bu aşağılık durum ve zilleti kabul etmemesi gerektiği belirtildiği açıklamada, “Mescid-i Aksa, Kudüs ve işgal altındaki İslam topraklarının özgürlüğe kavuşması için gereken her türlü çalışma, gayret ve özveriyi göstermelidir. Mescid-i Aksa’nın Evkaf Bakanlığına bağlı olduğu Ürdün ve Arap ülkeleri, Türkiye, İran ve halkı Müslüman olan diğer tüm ülkelerin idarecileri aralarındaki ihtilaf ve çekişmeleri bir kenara bırakmalı, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için gerekli adımlar acilen atılmalıdır. Ümmet fert ve kurum olarak tepkisini ortaya koymalıdır. Allah muhafaza Mescid-i Aksa’nın elden gitmesi tüm ümmet için dünyevi ve uhrevi bir vebaldir. Özgür Kudüs Platformu olarak, Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları tel’in ediyor, Kudüs içinde ve dışında Aksa’yı canları pahasına savunan kardeş ve bacılarımızı selamlıyor,  yaralılara acil şifalar diliyoruz.” denildi.  (M. Erkan Yavuz - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.