banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Öğrenci

Özgökçe, imam hatip öğrencileriyle bir araya geldi

Van’ın Tuşba ilçesi Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Van Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrecileriyle “Tuşba için bir fikir de sen ver”  projesi kapsamında bir araya geldi.

Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, İmam Hatip öğrencileriyle bir araya gelen Özgökçe, öğrencilere zamanın önemi hakkında bilgi verdi.

Bir öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Tekin Yürektürk,  Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu okul yönetimi ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere zamanın önemi hakkında konuşan Özgökçe, “Hiçbirimiz bu dünyaya tesadüfen gelmedik. Bizler şuna inanıyoruz; madem Yüce Allah bizi programlı, mükemmel bir şekilde yarattı ve yön verdi, o halde bizim vazifemizi çok iyi yapmamız gerekiyor. Talebelerin öğrenmesi ve gelişmesi için hedefini iyi seçmesi ve oraya kilitlenmesi lazım. Eğer talebe olup da, talebeliği bırakıp farklı bir zeminde olursanız ömür boyu bu sıraların ve zamanın hasretini çekersiniz. Bundan dolayı zamanımızı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.” dedi.

“En iyi arkadaşınız zamanını boşa harcamayan arkadaşınızdır”

“En iyi arkadaşınız zamanını boşa harcamayan arkadaşınızdır.” Diyen Özgökçe, “Eğer bir arkadaşınız sizi boş bir işle meşgul ediyorsa bu demektir ki o arkadaşınız çok kıymetli bir arkadaş değildir. Zamanı iyi değerlendirmediğiniz takdirde koca bir ömür tamamen boşuna geçecektir. Zamanın önemiyle ilgili Bediüzzaman hazretleri, ‘her bir günün 24 saatinin, her bir saati aslında bir altın hükmündedir’ demiştir. Bunu bilerek o altınları, o şekilde harcamanız lazım. Zamanı ne olduğunu bildikten sonra çalışmanın ibadet olduğunu en iyi bilenler sizlersiniz.” dedi.

Ders çalışırken telefon, tablet ve televizyon dizileriyle oyalanma noktasında uyarıda bulunan Özgökçe, “Bir öğrencinin ders çalışabilmesi için bugün hiçbir bahane yoktur. Ders çalışabilmek için sessiz ve sakin bir ortamın olması yeterlidir. Bununla beraber telefon, tablet ve televizyondan uzak durabilirseniz, siz kesinlikle bu işi başarırsınız demektir. Fakat şu anki yeni nesle bakıyorum; telefon ellerinde saatlerce kıpırdamadan bakıyor ki neredeyse boyunları tamamen kırılacak gibi oluyor.” diye konuştu.

“En önemli iş anne ve babaların hayır dualarını almak olmalıdır”

Son zamanda yeni neslin anne ve babalarına saygıda kusur ettiklerini dile getiren Özgökçe, “Mahalleleri dolaştığımız zaman gençlerin anne ve babalarına saygıda kusur ettiklerini görüyoruz. Hâlbuki Peygamberimiz (sav) anne ve babanıza ‘of bile’ demeyeceksiniz buyurmuştur. Eğer bugün annenize ters bir cevap veriyorsanız, kalbini kırıyorsunuz ve dualarını almıyorsanız inanın muvaffak olamazsınız. Onun için yapacağınız en önemli iş anne ve babanızın kesinlikle sürekli hayır dualarını alacak işler yapmaktır.” ifadelerini kullandı.

Sohbet havasında gerçekleşen program, soru-cevap kısmından sonra sona erdi. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.