banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Özgecan davasının 2. duruşması görüldü

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti davasının 2. duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu sanıklara esas hakkında savunma için ek süre verirken, avukatlar ve sanıkların isteği üzerine gelecek duruşmaya 3 sanığın da bizzat getirilmelerine karar verdi. 3. duruşma 3 Aralık 2015 tarihinde görülecek.

Tarsus Adliyesinde görülen davada Hakim Ercan Kumhak başkanlığında gerçekleştirilen duruşmada, Özgecan Aslan’ın katil zanlıları Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe’nin savunmaları SEGBİS ile tutuklu bulundukları cezaevlerinden alındı.

Sanık Fatih Gökçe’nin cinsel saldırı suçunu kabul etmediği duruşmada, Mahkeme Başkanı Kumhak’ın verdiği aranın ardından Aslan ailesi adına konuşan müdahil avukatı Sevim Küçük, iddia makamının mütalaasına genel olarak katıldıklarını ancak, Suphi Altındöken’in Özgecan’a cinsel saldırı suçunun teşebbüste kaldığı görüşüne katılmadıklarını söyledi.

Sanıklardan Fatih Gökçe, mahkemeden bizzat duruşmaya gelmek istediğini de söyleyerek, “Yüzümüzdeki ifadeleri görsünler. Kimin yalan söylediğini görsünler. Mahkememiz orada yapılsın.” şeklinde konuştu.

Baba Necmettin Altındöken ise suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini kaydetti.

Sanık avukatları da cinsel saldırı iddialarını kabul etmediklerini belirterek, savcının mütalaasına yönelik esas hakkında ek süre verilmesini talep ederek, müvekkillerinin isteği doğrultusunda da sanıkların duruşmaya bizzat getirilmesini istediler.

Mahkeme Başkanı Kumhak, daha sonra sanıkların esas hakkındaki savunmaları için ek süre verilmesine ve gelecek duruşmaya bizzat mahkemeye getirilmelerine karar vererek, davayı 3 Aralık 2015 tarihine erteledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.