banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

ÖZEL YETKİLİ SAVCININ SON HAMLESİ

HSYK'nın, Erzurum özel yetkili savcılarının yetkilerini kaldırması, bu savcıların, İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya sokulduğu iddiasıyla yürüttüğü soruşturma açısından da yetki karmaşasına yol açtı.

Adalet Bakanlığı'nın, HSYK'nın önceki gün aldığı kararı ancak dün sabah Erzurum'a göndermesi ilginç gelişmelere neden oldu. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in avukatları, yetkileri kaldırılan savcıların, Cihaner'in evinde ve makamında bulunan belge ve bilgileri inceleyemeyeceğini belirterek, bu konuda tedbir kararı için mahkemeye başvurdu. Mahkeme ise önceki gün HSYK kararının kendilerine iletilmediği gerekçesiyle talebi reddetti. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek de dün bu konuda "Kurul kararı önceki gün saat 12.30 gibi alındı.

Hemen Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Personel Genel Müdürlüğü'nün faksla bunu ilgili yere bildirmesi gerekiyordu, ancak geç bildirdiği haberleri geldi, bilmiyorum" diye konuştu. Bakanlığın bu kararı önceki gün hemen göndermediği ve Erzurum'a dün sabah ilettiği öğrenilirken, böylece yetkileri kaldırılan savcılara, Cihaner'le ilgili evrakı inceleme imkânı tanınmış oldu. Ancak bu arada Şanal'ın da, Ergenekon dosyasını İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği ortaya çıktı.
 

‘Kısmen göndermiştim'

Şanal daha önce Radikal gazetesine yaptığı açıklamada da dosyayı kısmen, Ergenekon'u soruşturan İstanbul Başsavcılığı'na gönderdiğini söylemişti. Şanal, "İrticayla Mücadele Eylem Planı"nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek'le ilgili soruşturmayla birleşip birleşmeyeceğine İstanbul'da karar verileceğini de dile getirmişti.

CAFESİYASET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.