banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Özel Halk Otobüsleri Urfakart'a Geçmek İstiyorlar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç yönetimiyle beraber biraz nefes aldıklarını söyleyen Ay;  "Her ne kadar bu olumlu süreçler yaşansa da yinede sorunlarımız devam ediyor. Şanlıurfa Belediyesince alınan otobüslere de esnaf olarak temel bir karşı çıkışımız yoktur.Tamda burada şunu hatırlatmak isteriz.Halen 90 otobüs Urfakart kapsamı dışında çalışmaktadır. Belediye ve ASİS firması  ile yapılan görüşmelerde 20.000 tl’lik cihaz parası ve %5 lik bir ücret istenmektedir.Tabiidir ki bu rakam esnafa büyük bir yük getirmektedir.Sayın başkanla yaptığımız toplantı sonrasında Malatya belediyesinin yapmış olduğu çalışmayı  yerinde inceledik. Malatya Belediyesinin ulaşım sistemini yapanda yine aynı firma olan Asis firmasıdır. Malatya esnafıyla 7.000 tl ve %3 lük bir komisyonla anlaşmaya varmıştır. Sayın Başkanımızdan bu konuda yardımcı olmasını talep ediyoruz. Bu ücretlerde makul bir indirim yapılarak  sisteme katılacak bu 90 otobüsle elde edilecek fayda  Büyükşehirin ulaşım zararını minumuma indirtecek gerçek bir çözüm noktasıdır" dedi.

 Yıllarca bir önceki yönetimin adaletten uzak tavırlarını eleştirip aklın yolunu gösterdiklerini dile getiren Mehmet Emin Ay;  "Arşivlere bakılırsa görülecektir. Troleybüs başta olmak üzere raylı sistemlerin  Urfa için yolcu istatistikleri dikkate alındığında gösteriş ve masraftan başka bir şey olmadığını defalarca yazdık fakat bu söylediklerimiz kamuoyunca menfaatlerimize ters olarak algılandı. Şimdi geldiğimiz noktada BB başkanımızda raylı sisteme gerek olmadığını söylüyor. Biz sayın başkana tekrardan hatırlatmak isteriz bu 90 otobüsü sisteme kazandırarak aslında ulaşıma hiç masraf yapmadan 90 otobüs almış olursunuz.Tüm otobüsler Urfakart sisteminde olduğunda kaynaklar daha rasyonel kullanılacağı gibi gereksiz toplutaşıma  trafiğininde önüne geçilmiş olacaktır" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.