banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Özel Halk Otobüsçülerinden Valiye mektup

İşte o mektup;

SAYIN ŞANLIURFA VALİSİNE AÇIK MEKTUP

Sayın valim Kadri Erdoğan caddesindeki özel halk otobüsleri, halk eğitim durağında yolcu indiremediklerinden çarşı yolcularını, halkında isteği üzerine kadri Erdoğan caddesinin ilk durağında indirmek zorunda kalıyorlar. Bu durum trafik sorunlarına yol açmaktadır. Yolcuları kadri Erdoğan caddesindeki ilk duraklarında indirmediklerinde bu sefer belediye halk eğitim önünde indirdiği için bizim araçlarımızı halk tercih etmemektedir.Problemi doğuran belediyenin ; belsan a.ş’ye rant sağlamak için oluşturduğu tekelci ve ayrımcı mantığıdır.

SAYIN VALİM, Kadri Erdoğan caddesinde zabıtanın ve trafik ekiplerinin denetimleri kalıcı olarak sorunu çözmüyor. Çözüm için öncelikle esnafın zararlarını karşılayacak ve teşvik edici çözümleri gündeme getirmek gerekmektedir. Esnafı teşvik edecek ve sorunu kökten çözecek olan önerimiz kooperatif araçlarından belirlenecek sadece 5 aracın ringde(vilayet-balıklı göl) hattında çalışması ve getirecekleri yolcularında kadri Erdoğan caddesindeki en son durağa yani Albaraka ve Finans bankın olduğu durakta indirmesi; esnafımız bu yolcuları almak için Vakıfbank önünde durmak yerine Kadri Erdoğanın caddesin en son durağına doğru hareket eder ve böylelikle Vakıf bankın önü boş kalır. Böylelikle buradaki trafik sorunu da çözülür.Belediye kamu yararına olacak bu kararı alırsa kadri Erdoğan caddesindeki trafik sorunu çözülür.Belediyenin buradaki davranışı kimin samimi kiminde rant peşinde olduğunu ortaya koyacak bir turnosal görevi görecektir.

Sayın valim, Ring şuan için davalıktır. Bizim talebimiz tüm araçların tekrar balıklı göl güzergâhına girmesi değil, bizde belediye gibi ringde çalışalım istiyoruz. Burada bizim çalışmamızı yasaklayan bir il trafik komisyon kararı, meclis kararı veya encümen kararı yoktur. Sadece belediyenin ulaşım müdürlüğünün keyfi yasaklaması vardır. Mahkemelerimiz bitene kadar kooperatif araçlarından 5 tanesinin ringde çalışması kimseye zarar vermez aksine yolcu saatlerinde ringde insanlar yoğunluktan dolayı araçlara binememektedir. Burada aynı zamanda kamu yararı vardır. Bizler 50 yıldır balıklı göl den başlayıp mahallelere ulaşım hizmeti veriyoruz. Balıklı gölün bize yasaklanması insani değildir,

Belediye başkanı her platformda;  ‘ben esnafımın zarar etmesini istemem diyor’  sayın valim bizde buradan sizin aracılığınızla diyoruz ki: 5 aracımızın ringde çalışması kimseye zarar vermeyeceği gibi hem ringdeki yolcu yoğunluğunu düşürür hem de kadri Erdoğan caddesindeki trafik problemini çözer.

Sayın valim bu konuda esnaf olarak yapıcı ve mantıklı çözümler peşinde olduğumuzu, iyi niyetle trafik birimlerimize yardımcı olmak istediğimizi tekrar vurgulamak istiyoruz.

MEHMET EMİN   AK                AKABUZER ŞEKER                           MEHMET POLAT

EYYÜBİYE KOP.BŞK.            KARAKÖPRÜ KOP.BŞK.                     ÇANKAYA KOP.BŞK.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.