banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Özel Halk Otobüsçüleri; Halk URFAKART'tan memnun değil
Hafta içinde BELSAN’ın yapmış olduğu bir haberde 'halk bize teşekkür ediyor' diye açıklamalarda bulundular. Bizde buradan kendi sitelerindeki yorumlardan  yapmış olduğumuz bir haber-analiz çalışması yaptık.’Halk belsandan memnun ‘ tamamen ezber bir yorumdur.



Şanlıurfa Belediyesine ait urfa kart sitesinde yolcu yorumları bölümündeki yorumların bir analizini yapmış bulunmaktayız.ilgili yorumlara http://www.urfakart.com/modul.php?id=yorum internet linkinden bakılabilir.



1 -TEMEL ŞİKAYETLER

Belsan a.ş nin tekel olarak çalıştığı 81 nolu toki-sırrın hattı,71 vilayet-güzelşehir,36 nolu toki-esentepe,61 esentepe-yenice gibi yeni hatlardaki araçların geç gelmesi ve yetersizligi özellikle akşam saatlerinde belsan maliyetleri azaltmak için hatlardaki araç sayısını azaltıyor.bu hatlarda  özel halkotobüsleri çalışmadığı için çok rahat bir şekilde araçları hatlardan çekebiliyor.Bu bir belediyenin mantığı olmamalıdır. insanlar burada perişan oluyorlar.burda özellikle 71 nolu vilayet-güzelşehir hattını hatırlatmak lazımki burada belediye araçları başladığında burada yaşayan insanlar ‘’ulaşım çözüldü belediyeye teşekkür diye pankart asmıştı.



2-R1 ÇARŞI-VİLAYET HATTI

R-1 Çarşı hattında 8 ay özel halkotobüsleri çalışmıştı.biz orda çalışırken günlük olarak 28 araç  hatta çalışıyordu.belediye ise burada tekel olduğu için 15 tane araç çalıştırıyor.sonrada insanlar  özellikle yolcu saatlerinde ya araç bulamıyor yada balık istifi yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar.



2-OSMANBEY HATTI

90 nolu abide-osmanbey hattındaki şikayetler ise hakketen ibretlik dinleyelim 20 aralık 2011 tarihinde Öğrenci Ali Bozlak  göndermiş:



‘’akşam osmanbey seferleri

Günün her saat Osmanbeye giderken otobüste nefes alacak yer kalmıyor. Bir de son 2-3 haftadır saat 8den sonra belediye otobüsleri sayısında gözle görülür bir azalma var.en yoğun ders çıkış saatleri 8den sonra 9a kadar olan bölümde.Örneğin bu akşam yaklaşık 200 kişi birden üniversitenin giriş kapısına kadar o soğukta yürüdük ama yarım saatte 2 otobüs geldi ve 100kişi 45dk beklemeye devam ettik.biz 3.otobüse bindik ve hala beklemek zorunda kalan öğrenciler vardı.öğrencilerin % 80 inde abonman kart var ve bu nedenle belediye otobüslerini tercih ediyor.lütfen çıkış saatlerinde otobüs sefer sayıları arttırılsın. Öğenciler şehrin dışa açılan penceresidir.Urfayı nasıl görüyorsa öğrenci, o şekilde reklamını yıllarca, mezun olduktan sonra da yapar.pozitif ayrımcılıkla öğrencilerin daha rahat ulaşımı sağlanabilir.

Saygılar..’’



Sonuç olarak ‘’çağdaş ulaşım’’ çatırdıyor. belsanın aylık 1 milyon tl zarar etmesini önlemek için yöneticiler özellikle tekel olarak çalıştığı hatlardaki araç sayısını azaltıyor. yeni getirdikleri 55 aracı akşam 18:00’a kadar çalıştırıyor. bu araçları akşamları yeni otogardaki yerlerinde ,dedigimiz saatlerde görebilirsiniz.bir belediyenin mantığı hizmet olması gerekirken urfa belediyesi maliyet-kar hesapları yaparak ve kendisinin eksik olduğu alanları kapatacak özel halkotobüslerine nefes aldırmadan zararına rekabet ederse olacak olan müşteri şikayetleri ve zarardır.

Şanlıurfa Halk Otobüs kooperatif Başkanları;

MEHMET EMİN   AK                AKABUZER ŞEKER                           MEHMET POLAT



EYYÜBİYE KOP.BŞK.            KARAKÖPRÜ KOP.BŞK.                     ÇANKAYA KOP.BŞK.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.