banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Özel Halk otobüsçüleri: Boğuluyoruz VİDEO
Şanlıurfa’da geçtiğimiz yıl Belsan'ın havuz sistemine girmeyen özel halk otobüsçüleri, yazılı açıklama yaparak sisteme karşı direnemediklerini dile getirdiler.

 

3 özel halk otobüs kooperatif başkanları ortak açıklamasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'e çağrı yapıldı açıklamada" son bir yıldır belediye sistematik adımlarla hareket alanımızı sürekli olarak azalıyor. Nefes alacak alan kalmadı" denildi

 

Çankaya Kooperatif Başkanı Mehmet Polat, Eyübiye Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Ak ve Karaköprü Kooperatif Başkanı Abuzer Şeker'in yaptığı ortak açıklamada "Belsan bünyesindeki kiralık araçlar havuz sisteminde çalıştırılıyor. Havuz sistemi için tüm araçların anlaşması olmadığı için bu korsan taşımadır. Belsan bu yolda haksız kazanç elde ediyor." iddiasında bulundu.

 

Başkanlar " 2010 yılında çıkarılan Ulaşım Master Planı sadece Belsan için uygulanıyor. örnek olarak Çankaya hattındaki kooperatif araçları diş hastanesine gidemezken Belsan istediği yere gidiyor.

 

Akif hattında yeni plana göre araçlar Resulullah Camisine kadar gelirken Akif Hattındaki kooperatif araçlarına bu yasak. Karaköprü’de direk hatta araç çalıştıramıyoruz, Belsan'da önce çalıştığımız hatlar şimdi bize yasak ediliyor. Bunun gibi onlarca ihlal sayabiliriz." dedi.

 

Özel Halk Otobüsçüleri, "Balıklıgöl-Vilayet Hattı bize yasak. bu yasağın hiçbir mantığı yok. İzahı yok sadece zorbalık. Belediye böyle istediği için yasak bizim 50 senelik güzergâhımız bize yasaklanıp tekrar ihale ile kiralanıyor. İhaleyi alan Adıyaman firması orda çalışıyor biz çalışamıyoruz. urfa kartla zararına yolcu taşıyor.

 

Abonman sistemi ile % 40’lara varan indirimle yolcu taşıyor. Bu Osmanbey Hattında %70 düzeyinde bir indirim uygulanıyor. Maliyetine bile değil zararına taşıma yapıyor.

 

Son bir ay içinde tekrar 120 aracımıza 1000 tane daha ceza yazıldı makbuzlar elimizde gerektiğinde ibraz ederiz. Halk eğitim önü bize yasak çarşıya gelecek yolcular açısından bu durak Belsan'a avantaj sağlıyor.

 

Tüm şoförlerimizi sigortalı yaptık ama kendisi kuruş SGK pirimi yatırmıyor. İhtiyaç yokken 55 araç getirmiştir. Esnafı mağdur ettiği gibi Şanlıurfa Belediye’sini de 15 milyon lira zarara uğradı.

 

Temel başlıklar halinde sıraladığımız bu yaptırımlarla belediye bize nefes alacak alan bile bırakmıyor. Bizler tüm bu yaptırımlara rağmen esnafımıza söylediğimiz tek şey sabredin ve adalete güvenin. Mahkemelerimiz devam ediyor. Sonucu bekleyin olmuştur.

 

Sayın valimize ve emniyet müdürümüze tekrar sesleniyoruz. 12 aralık 2011 tarihindeki dilekçemizde de belirttiğimiz üzere "esnafımızın çalışma barışı bozulmuştur denildi.
Kanalurfa.com

 

 

 


Haberin Videosu:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.