banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Özel halk otobüsçüleri; Barış elimiz havada kaldı

Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatif Başkanlarından Karaköprü Kooperatif Başkanı Abuzer Şeker, Çankaya Kooperatif Başkanı. Mehmet Polat, Eyyübiye Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Ak, yazılı bir açıklama yaparak Belediyeyi suçladılar. İşte o açıklama; "Şanlıurfa belediyesinin Nisan ayı ikinci oturumunda oyçokluğu ile kabül edilen 25 otobüs alımı hususunda toplutaşıma esnafı barış elinin boşta bırakıldığını düşünüyor.

Şanlıurfa Belediye meclisi alınması planlanan 50 otobüs yerine 25 otobüs alınmasına karar vermiştir.Bu karar uzlaşmanın dili değildir,200 esnafı ile birlikte toplantı yapıp belediye ile anlaşma kararı çıkarmış toplutaşıma esnafının barış eli havada bırakılmıştır.

Meclis görüşmesinde 40 araçsız hat olduğu ifade edilmesine rağmen halen otobüs alınması için diretmek hizmet mantığı ile değil intikam güdüleriyle hareket etmektir.

Aynı toplantıda meclis üyelerininde belirttiği üzere 150 otobüsü ile uzlaşma arayışındaki esnafa ,yaptırım amaçlı otobüs aldırtılmasının mantığı yoktur.25 otobüsün yaklaşık maliyeti 10 milyon tl ‘dir.Düşündüğümüzde bu bütçe daha hangi başka güzel işlere finanse edilebilirdi ? Biz buradan belediyeye 50 değil 150 otobüs teklif etmiştik ama bunun karşılığı yine tehdit ve şantaj amaçlı otobüs alımı oluyor.

Bu konuda görüşlerini bildiren eyyübiye koop.bşk. M.Emin AK şu görüşlere yer verdi:’’ Barış ve uzlaşma zor bir yoldur.Cumartesi günü deklara ettiğimiz şekilde uzlaşma ve barış görüşmelerinden kaçan taraf biz olmayacağız, Uzlaşma konusunda gerekli toplantıları yapıp 265 esnafımızın görüşlerini alarak çözüm için kararlı adımlarla hareket edecegiz’’ dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.