banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Özçınar'dan sert açıklama

Avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, haber yapan site hakında; "Fütursuzca ve haber sitesi olmasına rağmen Basın Kanunun aradığı koşulları taşımayarak hukuka aykırı biçimde yayın yapan bu sitenin itibarı toplum tarafından malumdur" dedi.

İŞTE O AÇIKLAMANIN TAM METNİ:

 Müvekkilimiz Emin Özçınar Hakkında Çıkan Haberlere Dair Basın Metni 

Haber başlığı ve uzantısı aşağıdaki belirtilen haber ile, müvekkilimiz hakkında bir süredir yapılan asılsız ve gerçek dışı haberler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. Anılan haberin içeriği tamamen gerçeklikle bağdaşmadığı gibi, bu minvaldeki yanlı haber girişimlerinin görevi kamuoyunu doğru ve tarafsız biçimde yorum yapmadan bilgilendirmek olan medyanın etik ilkeleri ile de uyuşmadığını belirtmek isteriz. 

Müvekkilimizin talebi ile ilgili haberin yayından kaldırılması için ceza mahkemesi nezdinde girişimde bulunulmakla beraber asılsız bu haber ile, iftira ve hakaret suçunu işlediğini düşündüğümüz haberi yapan basın mensubu ve yayımlayan yetkili veya yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulup adli takibat başlatılmıştır. Bu konuda son sözü yargı söyleyecektir. 

Ancak belirtmek isteriz ki, bu ve benzeri yayın politikası ile müvekkilimiz yıpratılmak istenmektedir. Haberde belirtilen ve müvekkilimizin “elinden görev alındığı”, “eleştirilerin odağında olduğu”,“yeğenini özel kaleme getirdiği”, “yeğenine iş verdiği”, “kıyak çektiği” yönündeki iddialar tamamen asılsızdır. Fütursuzca ve haber sitesi olmasına rağmen Basın Kanunun aradığı koşulları taşımayarak hukuka aykırı biçimde yayın yapan bu sitenin itibarı toplum tarafından malumdur.

 Müvekkilimiz, Büyükşehir Belediyesinde (her belediyede her an yapılabilecek kadar normal) bir görev taksimi sonucu kendi isteğiyle bir görevini iş yoğunluğu ve hali hazırda yürüttüğü işlerin kapsamlı olması sebebiyle üst yöneticiye devretmiştir. Kendisi ile ilgili olarak, eleştiriler olduğu hususunda ise, haberi yapan kimse, kendi kanaatini iletmekten öteye geçmemiştir. Yeğeni hiçbir zaman özel kalemde çalışmamış olan müvekkilin, yine daha önce de zaten bu tür işler yapan yeğeninin doğrudan temin limitinin kat be kat üstünde olan bir işi nasıl ve hangi biçimde yeğenine verdiğini ispat etmesi gereken sitenin, bunu ispat edememesi halinde “iftiracı” olacağını da hatırlatmak isteriz.

İlimizde, çalışmak isteyen ve gayret gösteren kişilere dair yapılan asılsız ve yıpratma amacı güden haber anlayışından vazgeçilmeli, “dedikodudan” ziyade, gerçek hukuksuzlukları ele alan ve “söze” değil belgelere dayanan haberlerin yapılmasını beklemekteyiz. 

Bu duyarlılığa sahip olan medya mensuplarına yürekten teşekkür ederken, bu konuda nakıs olanlarında en kısa sürede doğru yolu bulmalarını diliyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.