banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Özcan, Paris Diyalogu Forumuna katılıyor


Sempozyumda genelde dünya, özelde Ortadoğu ülkelerinde İslamı referans aldığını söyleyen değişik İslami hareket ve grupların sebep olduğu terör faaliyetleri ve bunlarla mücadele yolları mercek altına alınacak.
Arap ve Batı dünyasından birçok seçkin siyasetçi, devlet adamı, araştırmacı, akademisyen ve strateji uzmanının katılacağı sempozyuma Türkiye’den AK Parti Şanlıurfa Milletvekili-Milli Savunma Komisyonu Üyesi Dr. Halil ÖZCAN konuşmacı olarak davet edildi.
Terörle mücadele konusundaki deneyimi, akademik kariyeri ve bölgeyi yakinen tanıması nedeniyle Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Salih Bekir El Tayyar tarafından bizzat davet edilen Dr. Halil Özcan sempozyumun“Terörün Uluslararası ve Bölgesel Etkileri” konulu 2. oturumunda bir konuşma yapacak.
Uluslararası İlişkiler ve Stratejiler Merkezi Müdürü Pascal Bonifesmodaratörlüğünde yapılacak olan 2. oturumda Dr. Halil Özcan ın yanı sıra; İran dan Arap Merkezi Araştırmaları Bölüm Başkanı Muhammed Salih Sadıkıyan, Suudi Arabistan dan Prens Naif Bin Abdülaziz Güvenlik Üniversitesi Güvenlik Birimleri Profesörü Dr. Ali El Ruveyli, Mısır dan eski Dışişleri Bakan 1. Yardımcısı Mustafa El Faki ve terör uzmanı General İbrahim Hammad, Bahreyn’den Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Halid Abdülaziz El Şairiştirak edecek.
Terör-Tehlikeleri ve Mücadele Stratejileri, Terörün Tanımı-Fonlanması, Uluslararası-Bölgesel Etkileri Yansımaları, Terörle Mücadele Stratejileri, Terörle Mücadelede Medyanın Rolü başlıklarıyla 4 oturum olarak düzenlenen sempozyum yayınlanacak “Paris Kapanış Bildirisiyle” sona erdirilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Halil Özcan “Fransa’da yakın zamanda meydana gelen Charlie Hebdo saldırısıyla terör ve ırkçılık sarmalıyla mücadele eden Avrupa ile,Suriye ve Ortadoğu dameydana gelenterör eylemlerle ilgili sorunlara cevap aranacağını”belirtti. Özcan açıklamasına “ 30 yılı aşkın bir süredir sınırlarımızın dışından topraklarımıza yöneltilen terör faaliyetleriyle mücadele ediyoruz. Uluslararası toplumu AB’yi ve komşularımızı defaatle uyarmamıza rağmen 40 binin üstünde insanımızı bu tür faaliyetlerde kaybettik. Terör ateşi bir yerde kalmıyor bu ateş bir süre sonra her yeri sarıyor. Bu ateşe karşı dayanışma içinde olmamız gerekiyor” diyerek “İslamofobi ciddi bir tehdit halinde geldiği bir dönemde düzenlenen bu sempozyum çok anlamlı. Çözümsüz hiçbir mesele yoktur yeter ki ortak irade beyanı olsun, el birliğiyle mücadele edilsin. Sempozyumda ülkemizi temsilen bu düşünceleri ifade edeceğim” diyerek konunu önemine işaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.