banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Oy kullanma işlemleri sona erdi

Doğu ve Güneydoğu’da saat 16.00’da sona eren oy verme işlemi, saat 17.00 itibariyle Batı illerinde de sona erdi. Oy verme işleminin sona ereceği saat 17.00 itibariyle sırada olan seçmenin oy kullanmasına izin verilirken sonradan gelenler oy kullanamadı.

Oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından sandıklar açıldı. Oy sayıp işlemleri sürerken bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak. YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Yurtdışı oyları da Türkiye’de kullanılan oylarla eş zamanlı olarak sayılmaya başlandı.

Türkiye genelinde sakin geçen seçimler için Doğu ve Güneydoğu’da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bazı illerde seçmenler arandıktan sonra oy kullanacakları okullara alındı.

Genel olarak sakin geçen seçimlerde yer yer hile ve baskı girişimleri yaşandı. Şırnak’ın Cizre ilçesi başta olmak üzere bazı yerlerde HDP’lilerin sandığa gitmeyen seçmenin yerine oy kullandığı basına yansırken, bazı yerlerde de sonradan sandığa giden seçmenin kendilerinin yerine oy kullanıldığını gördü.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Tepeköy’ünde ise hasta ve yaşlılara refakat eden yakınlarını engellemeye çalışan HDP’liler, 7 Haziran seçiminden önce Kozluca köyünde yaptıkları provokasyonun bir benzerini gerçekleştirmek istediler. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.