banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

OXFOR Yarışları Düzenlenecek

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan izine ayrılmadan önce dün akşam ulusal ve yerel medya temsilcileri ile bir araya gelerek Mayıs ayından bu bugüne kadar yapılan organizasyonlarla ilgili basına değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Şanlıurfa'nın yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını söyleyen Vali Nuri Okutan, "17 Temmuz tarihinde ilimizde OXFOR yarışları yapılacak. Bunun yanında Su Kayağı Yarışları da yapılacak. Bu tür organizasyonlara devam edeceğiz."dedi.

Gazeteciler ile yemekli basın toplantısında bir araya gelen Vali Nuri Okutan gündemdeki son gelişmeleri basın mensuplarına değerlendirdi. Konuşmasına İskenderun'daki hain saldırıda şehit düşen askerlere ve Gazze'ye giden yardım gemilerinde hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyerek başlayan Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın tanıtımı, sanayinin potansiyelinin İstanbul'da Trakya ve Gebze sanayicilerine anlatılması ile ilgili Sanayi Bakanının başkanlığındaki toplantıya da katılacağını ifade etti.

Şanlıurfalıların 05 Mayıs'ta GAP Arena Stadyumunda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor Türkiye Kupası Finali maçına diğer illerden gelen misafirleri Halil İbrahim Misafirperverliği ile ağırladığını bu misafirperverliğin herkese örnek olması gerektiğini söyleyen Vali Okutan, "Şanlıurfa'nın tanıtılması konusunda bu kupanın çok önemli bir rolü vardı. En önemlisi ise, evlerini gelen yabancı konuklara açan Şanlıurfalılar, esnafların, sporseverlerin herkesin misafirperver davranması bizleri son derece mutlu etti. Bence Türkiye Kupasını Trabzonspor aldı ama esas olan kupayı Şanlıurfa kazandı."dedi.

 15-16 Mayıs'ta Türkiye'de ilk kez düzenlenen Dünya Motosiklet Şampiyonasının Şanlıurfa'nın tanıtımına çok büyük katkısı olduğunu sözlerine ekleyen Vali Okutan, Dünya Motosiklet Şampiyonasının sadece bir gösteriden ibaret olmadığını ve Şanlıurfa'nın komşu ülke Suriye ile ilişkilerinin büyük derecede arttığına işaret etti. Vali Okutan,  "Bizim için önemli olan bu organizasyonun Suriye ile birlikte yapılmasıdır. Kardeşlik bağlarımızı yeniden pekiştirdik. Uluslar arası organizasyon yapma, ağırlama kabiliyetinin ilimizde olduğunun bir başka göstergesidir. Çünkü bu organizasyonların ardından uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğimizi göstermiş olduk." Diyerek sözlerini sürdürdü.

FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLEYECEĞİZ

Dünya Akrobasi Motosiklet Şampiyonasında gösteri yapılırken gazetecilerin çekmiş olduğu tüm fotoğraf kareleri için bir yarışma düzenlenecek. Bu yarışma da dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. 

6 MİLYON TL DEĞERİNDE REKLAMIMIZ OLDU

5 Mayıs'taki etkinliğin basındaki yer alışı 6 trilyon gibi net bir bedeli var. Basında yer alışının karşılığı, Euro Sport'unda 1 Milyon şeklinde bir karşılığı var. 5 Mayıs'taki kupanın bizim açımızdan en büyük kazancı reklam oldu. Şanlıurfa'mızı tüm Türkiye'ye tanıttık.

HALİL İBRAHİM BULUŞMALARIDA GÜZEL GEÇTİ

Halil İbrahim Buluşmalarının 4.sünü gerçekleştirdik. Oda bana göre çok anlamlı ve güzel bir etkinlikti. Mevlana Konya'nın turizmine kültürel hayatına ne getiriyorsa Hz. İbrahim'in Urfa'mız için daha fazlasını getirebileceğine inanıyoruz. Bence Halil İbrahim Buluşmaları güzel geçti. Ama sadece valilik yaptı vatandaşlar izledi değil, bu tür organizasyonları herkesin üstlenmesi lazım. Valilik olsun bütün kamu kurum ve kuruluşlarımız olsun Şanlıurfalı bütün vatandaşlarımız olsun herkesin bu tür organizasyonlara sahip çıkması gerekmektedir.

DEDE GARKIN ETKİNLİKLERİNİ YAPTIK

Onun ötesinde Dede Garkın etkinliklerini yaptık. 4 ülkeden çok güzel dostlarımız ilimize katıldılar. Orada Şanlıurfa'nın Türkiye'nin merkezi olduğunu gelen misafirlerimiz beyan ettiler. Âlimlerim muttasıfların, tekrar tanılıp bilinmesi geçmişte bizlere yol göstermiş insanların tekrar her yönüyle tanılıp bilinmesi ve Urfa'nın Dede Garkın kültürüne sahip olması ve onun merkezi olması ayrı bir güzelliktir.

OXFOR YARIŞLARI YAPILACAK

17 Temmuz'da oxfor yarışları da ilimizde yapılacak. Bunun hazırlıklarını şimdiden yapıyoruz. Yanı sıra su sporlarını ramazan'dan hemen sonra yapmayı düşünüyoruz. Bu tür etkinliklere devam edeceğiz.

VALİ OKUTAN İZNE AYRILDI

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan babasının sağlık problemleri nedeniyle bir süre izne ayrılacağını ve İstanbul'da yapılacak olan sanayinin potansiyelinin Trakya ve Gebze sanayicilerine anlatılması ile ilgili Sanayi Bakanının başkanlığındaki toplantıya da katılacağını belitti.


Haber: Cengiz CENGİZ/ Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.