banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Otobüslerde engelli olmak

 

Bedensel, zihinsel, işitme, görme ve diğer engelli dernek başkanları ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda şoförlere seslenen Belediye Başkanı Fakıbaba, engellilere yardımcı olmalarını gerektiğinin altını çizerek, toplu taşımadaki değişimi anlattı.

Fiziki ve sosyal belediyeciliğin yanı sıra toplu taşımada nerelerden nerelere gelindiğini aktaran Fakıbaba, “Toplu taşımada çok üzüldüğüm olaylarla karşılaştım. Bu olumsuzlukların değiştirilmesi konusunda bana inanın dedim. Bizim bir tek amacımız var, o da Urfa halkının rahat bir ulaşım yapmasıydı. Sabahın altısından akşam saatlerine kadar sigortasız çalışıyordunuz. Güvenliğiniz olmadan 14 saat aralıksız çalışıyordunuz. Dinlenme şansınız bile yoktu. Dinlenmek istediğinizde yevmi yeden kesiliyordu.  Peki kim kimi sömürüyordu. Ama şimdi ise büyük iyileştirmeler yapıldı. Yıllık izinlerinizden tutun, mazeret izinlerinize, sigortanız her türlü ihtiyaçlarınıza cevap vermeye çalışıyoruz. Sizden tek istediğimiz halka kibar davranmanız” dedi.

FAKIBABA: ENGELLİLER BİZDEN DAHA HAYAT DOLU İNSANLAR

Toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan engellilere ayrı bir önem verilmesi gerektiğini belirten Fakıbaba, “Bugün engelsiz olabiliriz ancak bir saniye sonra bize ne olacağını Allah bilir. Bu yüzden 100 kişilik yolcu içersinde bir engelli olsa ona ayrı bir önem vermeniz gerekir. Çünkü engelliler bizden daha hayat dolu insanlar. Otobüse benimle birlikte bir engelli biniyorsa beni bırakın giden engelli kardeşimize yardımcı olun” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 1 saat muavinlik yaptığını ve bundan büyük bir zevk aldığını hatırlatan Fakıbaba, Urfa’nın büyük bir değişim içersinde olduğunu, bu yoldan dönüş olmadığını anlattı.

Toplu taşımada belirtilen kurallara gerek çalışanlar gerek halk olarak uymak zorunda olduğumuzu ifade eden Fakıbaba, Şükrü Yıldırım isimli şoförün toplu konut ve çorba evi isteğini ise geri çevirmeyerek Belsan AŞ. Genel Müdürü Cengiz Konur’a gerekli çalışmaların yapılması talimatı verdi.

Bedensel Engelliler Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Tapışık ve diğer engelli dernek temsilcileri düzenlenen toplantıda üyelerinin yaşadığı sıkıntıları birebir şoförlere aktarma şansı yakaladılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.