banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Otobüsler tıklım tıklım!

Kurban Bayramına sayılı günler kala otobüs seferlerindeki doluluk oranı yüzde 90ı geçti. Yaklaşık 9 milyon kişinin seyahat etmesi beklenen Kurban Bayramında taşımacılık otoriteleri vatandaşları korsan otobüsler konusunda uyardı.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Rüştü Terzi,  Kurban Bayramında 9 gün tatil olacağı beklentisinin aileleri farklı planlar yapmaya yönlendirdiğini söyledi. Bayramı akrabalarının yanında, memleketinde geçirmek isteyenler kadar dinlenmek için tatil bölgelerini tercih edenlerin bulunduğunu ifade eden Terzi, bu nedenle otobüs biletlerine haftalar öncesinden yoğun talep aldıklarını anlattı.

Haftalar öncesinden yapılan rezervasyonların son günlerde bilete dönüşmeye başladığını vurgulayan Terzi, şöyle konuştu:

Şu anda otobüslerimizdeki doluluk oranı yüzde 90a ulaştı. Bayramda seyahat edeceklerin bir an evvel bilet alım işlemini gerçekleştirmelerinin ulaşımda sıkıntıyı önleyecek. Vatandaşlarımızın bir an önce rezervasyonlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Gidiş bileti alan vatandaşlarımızı uyarıyoruz, kesinlikle dönüş biletlerini bugünden edinsinler. Aksi halde dönüşte sorun yaşayabilirler. Gidiş biletlerinde 11-15 Kasım, dönüşlerde ise 20-22 Kasım tarihli otobüslerimiz dolmak üzere. Taleplerin durumuna göre firmalarda ek sefer programlarını yapacaklardır. Bizler için bayramlar önemli günler, dört gözle beklediğimiz günler. Bu günlerde doluluk oranlarımız artıyor. Taleplerin çoğalması da bizleri mutlu ediyor. Her gün binlerce otobüsümüz otogarlardan hareket ederek aileleri, sevdiklerine ulaştıracak. Yoğunluk okulların açılmasıyla işleri düşen otobüsçülerin yüzünü güldürecek.

EK SEFERLER YETERLİ Mİ?

Terzi, ek seferlerle talebi karşılamaya çalışacaklarını ifade ederek, vatandaşların otogarlardan ve bilinen firmalardan bilet almalarını önerdi. Bu dönemde korsan taşımacılığın arttığına dikkati çeken Terzi, şunları kaydetti:

En büyük sorunumuz bu. Her yıl 20 milyonun üzerinde kişi korsan taşınıyor. Kurban Bayramı dolayısıyla ise yaklaşık 1,5 milyon kişinin kaçak araçlarla yolculuk yapacağını tahmin ediyoruz. Kelle koltukta yolculuk yapmamaları için vatandaşları kayıtlı çalışan otobüslere talep göstermeye çağırıyoruz. Korsan taşımacılık yapan otobüslerin sürücüleri 10-12 saat direksiyon başında kalıyor. Yedek şoför olmadan saatlerce yol giderek yolcuların hayatını riske atıyorlar.

DÖNÜŞ BİLETİNİZİ ÖNCEDEN ALIN

Karayolu taşımacılığının son yıllarda kabuk değiştirdiğinin altını çizen Terzi, şöyle konuştu:

Karayolu taşımacılığında kabuk değişti. Araç yaşları gençleştirildi, koltuk arkası led ekranlarla televizyon, atari, radyo hizmetleri verilmeye başlandı. Otobüste giden kimse iletişiminden geri kalmıyor internete bile bağlanabiliyor. Firma içi eğitimlere önem verdik. Bu yüzden kara yolu taşımacılığı yapan biz otobüsçüler vatandaşlarımızı da fazlasıyla düşündüğümüz için gidiş biletini alırken, dönüş biletini de almaları uyarısında bulunuyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.