banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Otobüsçüler; Vurgun konusunda Fakıbaba neden susuyor?

 

Koperatifler ortak basın açıklamasında şöyle dediler; Sayın Fakıbaba 11 nisan törenlerinde bulunmaması üzerine ortaya çıkan itirazlara jet hızıyla cevap verirken; yetim malı yemek olan ihaleye fesat karıştırma suçlamalarına karşı  sessiz kalması her zaman olduğu gibi olayı unutturmaya ve küçümsemeye dönük bilindik politikasıdır. Biz toplutaşıma esnafı olarak davalarımızın peşinde hukuk mücadelemize unutmadan ve unutturmadan devam edecegiz.

REKABETİN ENGELLENMESİNİN FATURASI 1 MİLYON TL’LİK ZARAR !

Şanlıurfa Belediyesi’nin  2011 yılında yaptığı ihalede rekabetin enğellenmesi üzerine kamunun zarara uğratıldığı da  ortaya çıktı.

10.02.2011 tarihinde  yapılan ihalede en yüksek teklifi  ciro payından %4 önerisiyle BELSAN a.ş vermiştir.Bu ihaleye toplutaşıma esnafı alınmamıştı.Bilirkişi bu durumu rekabetin engellenmesi  olarak değerlendirmişti.

Şanlıurfa İdare Mahkemesinin bu ihaleyi iptal etmesi üzerine 08.09.2011 tarihinde tekrardan yapılan  50 otobüs ihalesinde toplutaşıma esnafıda ihaleye katılabilmişti.İhale sonucu bu sefer rekor bir farkla tam olarak 5 kat daha fazla belediyeye gelir getirecek şekilde sonuçlanmıştı.S.S 330 NOLU YENİBOSNA kooperatifi ciro payı üzerinden % 21.1 ‘lik teklifi ile  ihaleyi kazandı.

Rekabet şartları oluştuğu için belediyenin bu ihaleden elde edeceği gelir  %4 ciro payından ; %21 ‘e çıkmıştır.Yaptığımız hesaplamada araç başı günlük 600 yolcu taşındığından yedi ay içerinde belediyenin zararı 1 milyon tl’dir.

Olay burdada bitmiyor.Bu ihaleden de sonra açılan davadaki mahkeme kararını ve gelişen olaylarıda haftaya anlatacağız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.