banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Otobüsçüler mahkeme kararını bekliyor
İşte Kooperatiflerden yapılan o açıklama; "Şanlıurfa belediyesi ile özelhalkotobüsçüleri arasındaki davaların en önemlilerinden biri olan R-1(balıklıgöl-vilayet) davasında duruşma dün yapıldı. Şanlıurfa idare mahkemesi duruşma salonunda kalabalık bir grup esnafla beraber davacı avukatları Hüseyin öztürk ve Mustafa alp katılmıştır.Şanlıurfa belediyesi adına  ise av.Lamih çelik katıldı .Dava sonucunun önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Böylelikle açılan 3 büyük davadan biri karara bağlanmış olacak.

Şanlıurfa belediyesi 2010 yılı sonunda ulaşım master planı hazırlattı.Bu planda eski vilayet ile balıklıgöl arasında çalışacak toplutaşıma araçlarının sayısını 20 ile sınırlayarak ring şeklinde çalışacak bir sistem getirildi. Bu sistem özel halkotobüsleri için yakıt tasarrufu sağlayacağı gibi balıklıgöl-vilayet arasındaki trafiğide rahatlatacak bilimsel bir projeydi.Bu projeyi kabul ettik. Özelhalkotobüsçüleri olarak 6 koperatiften 3’er araç alınarak bu hatta 6 ay çalıştık.Belediye 6 ay sonra kendi 55 aracını getirerek ve kendi şirketi BELSAN’a fayda sağlamak için  2011 yılının temmuz ayında sebepsiz bir şekilde R-1’i bize yasak etti.Esnafta bu haksızlığa karşı dava açtı.Esnafın isteği R-1’de tekrar ring şeklindeki sisteme araç verip orda çalıştırmaktır buda esnafımızın en temel hakkıdır.



URFA KARTIN KADERİDE MAYIS AYINDA BELLİ OLACAK



Açtığımız davalar bir yılı doldurduğu için artık sonuçlanma aşamasına gelmiştir.Açtığımız davalarla ilgili artık her ay bir duruşma verilmektedir. 16 Mayıs'ta  urfa kartın duruşması yapılacaktır.Bizim bu davada karşı çıktığımız nokta  modern bir sistem olarak urfakart vs yenilikler değildir.Bu yenilikler yapılırken işin mali boyutundaki problemlerdir.Yanlış ihalelerle urfa esnafı soyulmak istenmiştir.Çok ucuza mal edilecek sistemler tuhaf bir şekilde milyon tl'e fiyatlara çıkarılmıştır.Mesela urfa kart davasında Urfa belediyesi urfa kart ihalesini 3.7 milyon tl’ye ASİS  firmasına vermiştir.ihaleye girebilecek 5 firmadan 4’ü ihaledeki kısıtlamalar dolaysıyla ihaleye girememiştir ihaleye tek firma olarak ASİS firması girmiştir.İhalede rekabet şartları oluşmadığından ihale 3.7 milyon tl’ye asis firmasında kalmıştır.Halbuki aynı firma aynı büyüklükteki işi Erzincan ilinde 500.000 tl’ye yapmıştır aradaki fark 7 kattır ve tüm maliyet esnafın üzerinden çıkartılmak istenmiştir ;esnaf’ta bu kazığı kabul etmedigi için Şanlıurfa idare mahkemesinde dava açmıştır.Bu davada mayıs ayı içinde karara bağlanmış olacaktır.

Kooferatif Başkanları;
MEHMET POLAT, ABUZER ŞEKER, MEHMET EMİN AK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.