banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

ÖSYM'de kopya operasyonda: 3 gözaltı

Temmuz 2010’da yapılan KPSS'de kopya çekildiği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ÖSYM'nin soru hazırlama birimine operasyon düzenlendi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla gerçekleştirilen operasyonda ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde çalışan 3 kişi gözaltına alınırken birimindeki bilgisayarlarda incelemeler sürüyor.

Gözaltına alınan zanlıların daha önce ÖSYM'nin soru hazırlama biriminde çalıştığı ancak şimdi birimle ilişiklerinin olmadığı belirtiliyor.

KPSS’de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında daha önce de 5 kez operasyon düzenlenmiş çok sayıda kişi tutuklanmıştı. Ancak tutuklanan zanlılar daha sonra mahkeme sürecinde serbest kalmıştı.

10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde yapılan KPSS Eğitim Bilimleri testinde 350 kişinin bütün sorulara doğru yanıt vererek tam puan aldığının ortaya çıkmasının ardından kopya çekildiği iddiaları üzerine 31 Ekim 2010'da sınav yinelenmişti. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.