banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Osmangazi İlköğretim'e Çok Amaçlı Salon
Şanlıurfa Valiliği Koordinasyonunda Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı (SODES) tarafından desteklenen “Renkler Diyarına Yolculuk projesi” kapsamında yapımı tamamlanan Osmangazi İlköğretim Okulu Çok Amaçlı salon düzenlenen bir törenle açıldı.

Açılışa Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Bayık, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Okul Müdürü Hacı Çatkın, Okul Müdürleri, Ar-Ge birimi çalışanları, mahalle sakinleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenden sonra okulun tanıtımı içeren slâyt gösterisi yapıldı. Toplam 102 bin TL’ye mal olan ve yılda 200 öğrenciye çeşitli tiyatro, drama gibi kursların verileceği salonun açılış konuşmasını Okul Müdür Yardımcısı İzzettin Öncü yaptı.

Öncü “Okulumuzun atıl durumunda bulunan ve eski adı ile spor salonu olup şimdiye kadar hiç kullanılmayan salon 2010–2011 eğitim öğretim yılında hazırladığımız proje ile Renkler Diyarında Yolculuk isimli projeyle çok amaçlı salona çevirdik. Projemizin hedefi bu salonda yılda 200 okul öncesi öğrenciye resim, tiyatro, drama, eğitimi vermektir dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Bayık ise “Renkli Diyarlar Yolculuk Projesi kapsamında yapılan bu salonumuzun aslında çok büyük değeri var. Biz her daima eğitim öğretim diyoruz, öğretim kitaplı kalemli defterli ve tebeşirle yapılan işler, ama eğitim dediğiniz şey ise bu gibi salonlarda drama eğitim, tiyatro çalışması gibi şeylerle oluyor. Genellikle son zamanlarda Ar-Ge biriminde çalışan arkadaşların gayreti neticesinde ilimizdeki birçok okullarda büyük projeler meydana geldi. Ben bu solonun yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” dedi.    

Konuşmaların ardından Osmangazi İlköğretim Okulu Okulöncesi sınıfının hazırlamış olduğu çiçeklerle arıların dans gösterisiyle törene devam edildi.

Ailelerin izlediği gösterilerin sonunda izleyenler, minik öğrencilerin performanslarını dakikalarca ayakta alkışladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.