banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Örtü Şekli Siyasilerin İşi Değil

Şanlıurfa Eğitim Bir-Sen şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında başörtüsün bir hak olduğu belirtilerek, başörtülü mağdurlara her türlü desteğin verileceği belirtildi.

Eğitim Bir-Sen Şubesi başkanı İbrahim Çoşkun tarafından başörtüsü ile ilgili yapılan basın açıklamasında, son günlerde başörtüsü hakkında yapılan spekülasyonlara değinilerek, yaşanan mağduriyetlere değinildi.

Basın açıklamasında şöyle denildi; Kadınların ve genç kızlarımızın küçümsenemeyecek bölümünün hem din ve vicdan özgürlüğünün gereği olan saçlarını örtme hakkını, hem de eğitim ve çalışma hak ve özgürlüklerini yok sayan bu yönüyle de yok hükmünde sayılması gereken “başörtüsü yasağı”, son günlerde “biz çözeriz” iddialaşmalarıyla siyaset zemininde ve siyasetçilerin söylemlerinde ilk sıraya yerleşti. Esasen, ortada bu yönüyle çözülecek bir sorun değil, kaldırılması gereken hukuksuz bir yasak var. Bazılarının “biz çözeriz” derken başörtülü kızlarımızın yaşadıkları sorunu mu başörtülerini çözmeyi mi kastettikleri konusunda tereddüt içerisindeyiz. Çünkü geçmiş yıllarda “ikna odaları”nda genç kızlarımızın başörtülerini açmayı çözüm olarak görüyorlardı.

 Siyaset ve siyasiler, konuya gençlerimizin yüksek öğrenim görme imkânlarını arttırma noktasında müdahil olmalıdır. Kadınların ya da genç kızların başını niçin örttüğü ya da nasıl örtmesi gerektiği bir siyasetçinin ya da bir siyasi partinin işi de haddi de değildir. Siyasetçilerin, yargı mensuplarının ve yükseköğretim kurumu yöneticilerinin görevi, yükseköğrenim gören başörtülü kızlarımızın “niyetlerini okumak” değil onların “okuma niyetlerini korumak” tır. Yükseköğrenim gören kızlarımızın başlarını açtırmak için çaba gösterenleri, yükseköğrenim gençliğimizin ufkunu açmak için çaba göstermeye davet ediyoruz. Başörtülü kızlarımıza baskı uygulamak için “ikna odası” oluşturanlara, milletimizin 12 Eylül’de insan hak ve özgürlükleri açısından yeni bir ders verdiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.

 Biz, baş örtmenin din ve vicdan özgürlüğünün gereği bir hak olduğunu biliyoruz. Bu konuda zorluk çekenlere doğruyu anlamaları ve kavramaları için de yıllardır çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda, onlara diyoruz ki; Genç kızlarımızın başlarını örterek yüksek öğrenim görmesi için anayasal ya da yasal bir düzenlemeye gerek yok.

Sorunun kaynağı ideolojik saplantılarıyla “aklını örtenler” ve hala akıl tutulmasıyla başörtüsü özgürlüğünü ihlal edenlerdir.

 Ziraat fakültesinde başörtülü öğrencilere yönelik dersten çıkarma uygulaması devam etmektedir. Bu tür sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz kendilerini yanlız hissettirmesinler. Biz eğitim-bir-sen olarak bu kardeşimize her türlü desteği vermeye hazırız. Hukuk büromuz, mağdure kardeşlerimizin hizmetindedir.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.