banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Ortak Payda Derneği; 11 Nisan’a bizde karşıyız

Şehir trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal alacağı gerekçesi ile bir an önce meydan olarak tescil esilmesini isteyen dernek yazı açıklama yaptı.

İşte o açıklama; “Ortak Payda Derneği olarak uzun süredir gündem de olan 11 Nisan Meydanı'nın bir an önce Şanlıurfa'nın ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda sonuçlandırılması gerektiğine inanıyoruz. ilimizde yapılması planlanan ve istihdam oluşturacak  AVM ve diğer alışveriş komplekslerine karşı değiliz. Ancak bu tür kompleksler planlanırken kentin sosyal,ekonomik,trafik vb.. unsurları göz önünde bulundurulmalı yer seçimi doğru yapılmalıdır.

 

Ortak Payda Derneği Teknik APK Birimi olarak yaptığımız çalışma da bölgede otopark sorunu olduğu 11 Nisan Meydanına yapılacak bir AVM ve Kentsel Dönüşüm Kapsamında Eski Hal Pazarına yapılması düşünülen AVM'nin şehrin trafik problemini daha da arttıracağı ve otopark sorununu içinden çıkılmaz bir hale getireceğini düşünmekteyiz.

Sonuç olarak 11 Nisan Meydanı'nın Şanlıurfa Halkının ve ilgili STK'ların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda kentin yapısına uygun bir projelendirme ile sonuçlandırılmasını beklemekteyiz” denildi..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.