banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl MHP ABD Suruç

Araştırmacı-Yazar Emin Güneş, Rusya uçağının düşürülmesinden sonra Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmeleri İlke Haber ajansına (İLKHA) değerlendirdi.

Hristiyan Avrupa ve Rusya’nın birbirilerinin din kardeşi olduğunu belirten Güneş, Ortadoğu’da oynanan asıl oyunun ümmet bilincini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu, bu yüzden de Müslümanların Siyonizmin kontrolünde olan NATO’dan umudunu kesip askeri bir güç oluşturması gerektiğini söyledi.

İncirlik üssünün koalisyon güçlerine açılmasının, Rusya’nın belirgin olarak Suriye’ye müdahil olmasına sebep olduğunu belirten Güneş, “ Bu devletin (Suriye) öteden beri Rusya ile bir ittifak kurduğu herkesçe biliniyor. Rusya’nın Akdeniz’de üstün olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bugüne kadar Rusya başından beri Beşer Esad’a perde arkasında destek veriyordu. Ama ne zaman ki İncirlik üssü Suriye’nin dostları müttefik devletlere açıldı, bu durumda Rusya’nın buraya gelmesi kaçınılmaz hale geldi.” dedi.

Hristiyan Avrupa ve Rusya’nın birbirilerinin din kardeşi olduğunu belirten Güneş, bir kısım Müslümanın Rusya’yı, bir kısım Müslümanın da Amerika’yı kendi müttefiki olarak görmesinin bir hata olduğunu söyledi.

Ortadoğu’da oynanan asıl oyunun ümmet bilincini ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu ifade eden Güneş, “ Mesela yakın zamana kadar Ortadoğu coğrafyasında Şii ihlali tehlikesi gündeme getirildi. Aslında bu  batılıların İsrail için gördüğü bir tehlike idi. Daha sonra  Türkiye’nin son dönemlerde yaptığı bazı girişimleri sonunda, Neo-Osmanlı tehlikesinden söz edilmeye başlandı. Dolasıyla Şiilere Osmanlı tehlikesi ve Sünnilere de Şii ihlali bir tehlike olarak gösterildi. Ve Suriye üzerinde bir Şii ve Sünni savaşı meydana getirildi. Ama şimdi İslam dünyasında konuşulan şey ne Şii ihlali ne de Osmanlı tehlikesidir.” şeklinde konuştu.

“Ümmet, vahdet ve kardeşlik fikri hedefe konulmuş”

Müslümanlar arasında ümmet, vahdet ve kardeşlik fikrinden nefret edilmesine zemin hazırlandığına dikkat çeken Güneş, şöyle devam etti:

“  Bir taraf ‘siz Müslümanlar kardeştir lafıyla bizi uyuttunuz sonra da biz yıllarca sömürüldük’ derken, diğer taraf ise ümmet diye bizi uyuttunuz’ diyor. Öteki mezhepçi ise ‘bizi vahdet ile uyutmayın’ diyebilmektedir. Eğer biz hayatımızın sigortası ve can yeleğimiz olan vahdet, ümmet ve Müslümanlar kardeştir fikirlerini bırakırsak o zaman kâfirlerin istediği duruma düşeriz.”

“Bugün en büyük tehlike tefrikadır”

Türkiye ve ümmeti 50 yıl geriye götürecek olan en büyük tehlikenin tefrika olduğunu belirten Güneş, “ Biz böyle vahdeti ve ümmeti savunduğumuz için, ‘en günahkâr mümin ve en günahsız kâfir  bize yakın’ dediğimiz için her taraftan saldırıya uğradık. Bu düşünceye sahip kim olursa olsun, ne Şii’ye ne Sünni’ye ne Kürt’e ne de Türk’e yarıyor. Biz bir ümmetiz ve kâfirleri kendi işimize karıştırmadan sorunlarımızı kendi içimizde halletmemiz lazımdır.” ifadelerini kullandı.

NATO’nun Türkiye için Rusya ile savaşmasına ihtimal vermediğini ifaden Güneş, Müslümanların Siyonizm’in kontrolünde olan NATO’dan umudunu kesip askeri bir güç oluşturması gerektiğini sözlerine ekledi. (Osman Gülebak-  İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.